poze patrimoniu muzeul satului

PATRIMONIU - MUZEUL SATULUI

Maramures , Baia Mare. Vineri 30 Iulie 2010 10:00

Categorii: Inaugurari

Baimarenii vor putea pasi pragul unei case construite in urma cu 250 de ani

Cea mai veche gospodarie din patrimoniul Muzeului Satului din Baia Mare, care are peste 250 de ani, va fi inclusa pana la sfarsitul lunii iulie in circuitul de vizitare. Acesta nu este singura noutate cu care muzeografii de pe Dealul Florilor isi asteapta vizitatorii. Pana la sfarsitul lunii septembrie, numarul total al gospodariilor care vor putea fi vizitate in cadrul muzeului va creste la 14, fata de 10 cate sunt in prezent.

O casa din zona Chioarului, datata in 1758, va fi inclusa zilele urmatoare in circuitul de vizitare al Muzeului Satului, aceasta fiind cea mai veche gospodarie pe care muzeul baimarean o are in patrimoniu. In ea vor fi puse obiecte de mobilier care au legatura cu zona si vremurile.

"Primul obiectiv care este aproape gata este casa din Carpinis, cel mai vechi monument de arhitectura pe care muzeul nostru il are, o casa datata in 1758, casa fiind din Tara Chioarului. Tot din Tara Chioarului vom da in circuitul de vizitare o casa de la inceput de secol XIX, este o casa din Hovrila ", a spus muzeograful Janeta Ciocan.

www.emaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 873
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop puiu

Adaugat in urma cu 5003 zile, 18 Iul. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

  • Ai ceva de zis?

    .