poze festival concurs au inceput inscrierile la festivalul judetean de muzica populara ion petreus si la miss morosanca

FESTIVAL – CONCURS - Au inceput inscrierile la Festivalul Judetean de Muzica Populara "Ion Petreus" si la "Miss Morosanca"

Maramures , Baia Mare. Marţi 20 Iulie 2010 16:00

Categorii: Festivaluri , Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

Festivalul-concurs se desfasoara pe doua sectiuni: solisti vocali si rapsozi

De doua evenimente folclorice deosebite vor avea parte maramuresenii, la inceputul lunii august. Este vorba despre Festivalul Judetean de Muzica Populara “Ion Petreus”, aflat la editia a II-a si “Miss Morosanca”, a treia editie.


Cei care vor sa urce pe scena ca solisti sau participante in competitia de frumusete se pot inscrie deja la concurs. Inscrierile au inceput de azi, 20 iulie.


Reprezentantii Asociatiei de Tineret “Am fost s-om fi” din Ieud sunt in cautare de tinere talente in domeniul muzicii folclorice prin organizarea Festivalului Judetean de Muzica Populara “Ion Petreus”, eveniment ce evoca personalitatea marelui rapsod Ion Petreus. Festivalul-concurs se desfasoara pe doua sectiuni: solisti vocali si rapsozi, si pe doua categorii de varsta. Astfel sunt asteptati sa se inscrie tineri talentati din Maramures, cu varste intre 10-15 ani, dar si cei intre 15-25 ani.


Tot in cadrul sarbatorii folclorice, se va tine cea de-a treia editie a concursului de frumustete “Miss Morosanca”. Probele competitiei sunt adaptate la tema folclorica, iar concurentele se vor intrece nu numai in frumusete, dar si in aptitudini artistice, costume, cultura si mancaruri traditionale.


Inscrierile pentru ambele concursuri se fac la sediul Ansamblului Transilvania, de luni pana vineri, intre orele 8:00-16:00 sau pe adresa de email: contact@arttradition.ro. Data limita a inscrierilor este 1 august.


Festivalul va avea loc in perioada 6-7 august 2010, la Teatrul de Vara din Baia Mare si va fi prezentat de realizatoarea de emisiuni folclorice, Marilena Florescu. Editiile precedente au fost foarte bine primite de public, iar organizatorii promit un spectacol cu multe momente artistice si invitati de seama ai muzicii populare.


Evenimentul folcloric este organizat de Asociatia de Tineret „Am fost s-om fi”, in parteneriat cu Ansamblul Folcloric National Transilvania, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, Art Tradition, Flamgrad, Diflora, Ilnic Electric. Proiectele sunt finantate nerambursabil din bugetul Consiliului Judetean Maramures (ambele proiecte) si bugetul Consiliului Local Baia Mare ( Festivalul “Ion Petreus”).


sursa: www.emaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1277
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop puiu

Adaugat in urma cu 5027 zile, 20 Iul. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

  • Ai ceva de zis?

    .