poze lansare theodor rapan

LANSARE - THEODOR RAPAN

Maramures , Baia Mare. Marţi 22 Iunie 2010

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

„dansuri ale inorogului” aduse in fata baimarenilor

Inorogul lui Theodor Rapan a dansat astazi, 22 iunie si in Baia Mare, printre cuvinte, simboluri si metafore, impresionand publicul aflat la lansarea celei mai recente carti a autorului. "Dansul inorogului", cel de-al unsprezecelea volum a lui Theodor Rapan, contine 22 de poeme, ilustrate cu tot atatea picturi realizate de artista Aurora - Speranta Cernitu, intr-un volum frumos si la propriu si la figurat, dupa cum preciza unul dintre invitatii de la lansare.

Theodor Rapan este unul dintre discipolii lui Nichita Stanescu, despre care marele poet a spus "Atentie, aici este uraniu! Ii doresc nu drum bun, ci zbor inalt!". In ciuda faptului ca volumul a fost lansat in 2010, cele 1.500 de exemplare ale "Dansului inorogului" sunt aproape epuizate, demonstrand aprecierea de care se bucura Theodor Rapan printre cunoscatori.

"Cartile mari nu au coduri, chei, ele se scriu pur si simplu. O astfel de stare de gratie a cautat si Theodor Ropan in volumul "Dansul inorogului", a spus poetul Nicolae Scheianu.

Theodor Ropan s-a nascut in 4 iulie 1954 in comuna Balaci, judetul Teleorman si este absolvent al Facultatii de Drept. Este membru al Uniunii Scriitorilor , fiind unul dintre discipolii literari ai lui Nichita Stanescu si a lui Gheorghe Tomozei. A debutat cu volumul "Hohotul apelor", publicat in 1975.
www.emaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 564
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 5056 zile, 22 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .