poze pericolul sigurantei

Pericolul Siguranţei

Maramures , Baia Mare. Marţi 24 Aprilie 2018 18:00 - Marţi 24 Aprilie 2018
Hotel Mara, Bulevardul Unirii, nr. 11

Categorii: Conferinte si Seminarii , Festivaluri , Targuri

Pericolul Siguranţei

În mod paradoxal, căutarea siguranţei reflectă lipsa de siguranţă. Căutătorul caută ceea ce nu are sau ceea ce încă nu a găsit în interior sau în exterior. Siguranţa oferă confortul de a funcţiona în parametrii ceruţi de către sinele egotic. În siguranţă, controlul poate fi susţinut şi, astfel, se poate asigura protecţia faţă de exterior.

Căutarea siguranţei se bazează pe dorinţa de protecţie. Întrebarea este: cine este cel care se protejează? Este acesta real? Şi care este factorul de care se protejează? Bineînţeles, căutarea siguranţei poate exista doar în dualitate şi, implicit, în separare.

Însă, cum de foarte multe ori s-a observat, eul personal va încerca să îşi formeze o imagine despre siguranţă, tocmai pentru a localiza şi a defini siguranţa, dar şi pentru a o proteja. Deodată, siguranţa a devenit personală. Şi, negreşit, frica apare. Teama de a nu pierde ceea ce este avut. Prin identificare şi însuşire, se activează reacţia la propria inexistenţă. Acesta este sinele egotic, care, prin control şi protecţie, va încerca să-şi menţină poziţia şi autoritatea.

La o privire atentă şi obiectivă, se observă că imaginea despre siguranţă conduce la frică. De aceea, se poate spune că, paradoxal, protecţia imaginii despre siguranţă nicicând nu poate oferi siguranţă. Ataşamentul faţă de cunoscut determină consolidarea poziţiei de control şi protecţie. Iar acest fapt împuterniceşte autoritatea egoului faţă de fiinţă.

Prin urmare, chiar dacă această căutare a siguranţei pare o practică spirituală, de fapt nu este altceva decât o metodă de protecţie a egoului faţă de realitate. În clipa renunţării la ancorele înfipte în cunoscut, apare deschiderea şi, implicit, transcenderea cunoaşterii. Pentru o clipă, o lipsă de protecţie a propriei cunoaşteri. Căci niciodată nu poţi merge dincolo de ceea ce protejezi.

De la finitul cunoscut, la Necunoscutul Infinit.
De la cunoaştere, la Conştiinţă.
De la eu, la Sine.
Unicul Sine.

Informaţii organizatorice:
Data: marți, 24 aprilie 2018
Ora de desfăşurare: 18:00 – 20:00
Locaţia: Hotel Mara, Bulevardul Unirii, nr. 11
Îndrumător: Cătălin Manea
Contribuţie sugerată: 35 Lei

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/spiritualitate-baia-mare-pericolul-sigurantei/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 663

Eveniment postat de organizator

catalin manea

Adaugat in urma cu 2184 zile, 05 Apr. 2018

Adaugat de CatalinManea

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

  • Ai ceva de zis?

    .