poze renuntarea la control

Renunţarea la Control

Maramures , Baia Mare. Marţi 28 Februarie 2017 18:00 - Marţi 28 Februarie 2017
Hotel Mara, Bulevardul Unirii nr. 11

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

Conferinţă Spiritualitate Baia Mare: Renunţarea la Control

Controlul ascunde dorinţa de dobândire şi menţinere a propriei siguranţe, însă căutarea siguranţei se bazează, negreşit, pe frică. Aşadar, trecând dincolo de limitele de acceptare ale minţii logice, se poate spune că, în mod evident, controlul se bazează pe frică, iar frica este o reacţie a egoului la propria-i inexistenţă.

Deşi este foarte tentant, controlul conduce la separare, confuzie şi supunere faţă de sinele temporar, tendinţa de a controla fiind o dulce îngrădire în temniţa propriilor limitări. Cu cât controlezi mai mult, cu atât sinele egotic te controlează mai mult.

Tocmai de aceea, când are loc renunţarea la control, automat opunerea şi rezistenţa se dizolvă în acceptare, deschidere şi permitere. Nu este nimic de controlat, deoarece, cu adevărat, cel care controlează nu există. Eliberarea nu are loc prin control, deoarece controlul este o expresie a fricii. Controlul poate conduce doar la îngrădire.

A sosit clipa renunţării la control. Însă, pentru a renunţa la control, este necesară recunoaşterea instrumentelor interioare folosite pentru control. Sinele egotic foloseşte o serie de factori prin care exercită controlul, tocmai pentru a-şi împuternici influenţa asupra fiinţei.

Aşadar, eliberare prin renunţarea la control.

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/renuntarea-la-control-conferinta-spiritualitate/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 632

Eveniment postat de organizator

catalin manea

Adaugat in urma cu 2611 zile, 24 Feb. 2017

Adaugat de CatalinManea

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

  • Ai ceva de zis?

    .