poze proiecte absolventi arta

PROIECTE ABSOLVENTI ARTA

Maramures , Baia Mare. Sâmbătă 19 Iunie 2010

Categorii: Alte Evenimente

Viitorii arhitecti, absolventi la "Arta"


Muzeu de arta contemporana in locul Pietei Izvoarele si un centru comercial modern in locul magazinului Maramuresul au fost doar cateva dintre proiectele propuse de elevii din clasa a XII - a C a sectiei de arhitectura din cadrul Liceului de Arta din Baia Mare. Indraznetele proiecte fac parte din lucrarile de atestat ale proaspetilor absolventi de la Liceul de Arta expuse incepand de astazi, la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu".

Cu aplombul specific varstei, absolventii sectiei Arhitectura ai Liceului de Arta din Baia Mare au prezentat proiectele de atestat prin care ei spera ca, macar in viitorul indepartat, vor reusi sa schimbe fata orasului. Printre obiectivele pe care acestia isi doresc sa le schimbe se numara magazinul Maramuresul sau Piata Izvoarele, doua dintre locurile care nu sunt agreate de catre viitorii arhitecti.

"Ar fi bine sa demolam Maramuresul si sa facem ce am propus, sa demolam piata Izvoarele si sa facem un Muzeu de Arta Contemporana. Ar trebui sa facem tot ce am gandit aici si orasul ar arata mult mai bine", a spus Adrian Matioc, cel care a proiectat viitorul centru comercial, care ar trebui sa ia locul magazinului Maramuresul.

Cu toate ca lucrarile sunt realizate de elevi, acestea au fost apreciate de catre reprezentantii filialei Baia Mare a Ordinului Arhitectilor din Romania, multe dintre proiectele eleviilor putand deveni oricand optiuni pentru schimbarea fetei imbatranite a orasului.

"Eu sunt foarte multumit de lucrarile lor. Sunt foarte diferite, foarte creative, cu foarte multe programe de arhitectura abordate. Daca macar 50% dintre lucrari ar fi puse in practica, Baia Mare ar fi pe drumul cel bun", a spus Stefan Paskucz, presedintele filialei Nord - Vest a Ordinului Arhitectilor din Romania.

Cei care vor sa vada cum isi doresc tinerii arhitecti sa arate Baia Mare in viitor, pot face acest lucru vizitand expozitia din cadrul Bibliotecii Judetene, care va fi deschisa pana sambata, 19 iunie.
www.emaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 534
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 5094 zile, 15 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .