poze mogosoaia clasic fest week end iii

Mogosoaia Clasic Fest week-end III

Ilfov , Mogoşoaia. Sâmbătă 11 Mai 2013 17:00 - Duminică 12 Mai 2013
Valea Parcului nr.1

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 80/120

Armonii istorice la Palatul Mogosoaia

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiște sâmbătă 11 mai şi duminică 12 mai, două recitaluri eveniment desfășurate sub Patronajul Ambasadei Italiei și care au ca partener Institutul Balassi - Institutul maghiar din București.
De acestă dată Mogoșoaia Clasic Fest vă oferă posibilitatea de a ascuta integrala sonatelor pentru vioară și clavecin de Arcangelo Corelli în versiuni originale. Protagoniste ale recitalurilor care vor fi prilejuite de împlinirea a 300 de ani de la dispariția marelui compozitor italian și care vor începe la ora 17 sunt: Melinda Béres la vioară barocă și clavecinista Raluca Enea.
Violonista Melinda Béres este laureată a numeroase concursuri naţionale și internaţionale. S-a perfecţionat cu artişti renumiţi, precum Jacques Saint-Yves, Devich Sándor, Jaap Schroeder, Ferenc Gábor, Mira Glodeanu (vioară barocă) etc. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate (Germania, Ungaria, Polonia, Austria, Elveţia, Spania, Suedia, Franţa, Rusia, Belgia). În prezent este conferenţiar universitar la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.

Raluca Enea este o clavecinistă cu studii de perfecționare în Germania, o artistă care a susținut recitaluri în țară și în străinătate pe scene din Norvegia, Germania, Franța, Ungaria. De asemenea este director artistic al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti şi doctorand al Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti.

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura transport de la staţia de metrou Parc Bazilescu, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 8 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,15.

Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Parteneri: Ambasada Italiei și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti

Parteneri media ai Mogoşoaia ClasicFest sunt: Radio Romania Muzical, Sapte seri, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Business Review, Revista Tango, Looms, Onlinegallery.ro, SensoTv, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, Art Act magazine.

Mai multe detalii: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Pret bilet: 5 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 769

Eveniment postat de organizator

sebastian craciun

Adaugat in urma cu 3979 zile, 07 Mai. 2013

Adaugat de provalores

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

  • Ai ceva de zis?

    .