poze sezatoare la palat 2017
poze sezatoare la palat 2017 poze sezatoare la palat 2017 poze sezatoare la palat 2017

Sezatoare la Palat 2017

Ilfov , Mogoşoaia. Vineri 20 Octombrie 2017 10:00 - Duminică 29 Octombrie 2017
Strada Valea Parcului nr. 1

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Targuri

Numar min/max participanti: 5000/10000

Vino sa redescoperi traditiile autentice la Palatul Mogosoaia! In perioada 20 – 29 octombrie, Primaria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului”, in parteneriat cu Accente NOI Fair, te invita in curtea interioara a Palatului Mogosoaia la festivalul de traditii populare „Sezatoare la Palat”.

In perioada 20 – 29 octombrie, Primaria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului”, in parteneriat cu Accente NOI Fair, te invita in curtea interioara a Palatului Mogosoaia la festivalul de traditii populare „Sezatoare la Palat”.
Te asteptam cu drag intr-un decor special cu concerte de dans si muzica folclorica sustinute de artisti populari, spectacole de dansuri populare sustinute de ansambluri folclorice, tarafuri traditionale cu instrumentisti virtuozi, care vor aduce bucuria cantecului si traditiilor populare romanesti din toate zonele istorice ale tarii.
In fiecare sambata si duminica, incepand cu ora 17:30, te binedispunem cu concerte sustinute de Rona Hartner si Taraful Bucuresti, Grigore Lese, Florin Vasilica si Grupul Teleormanul, Marioara Man Gheorghe & Ansamblul Mladitei Ilfovene, Ansamblul Rapsodia Carpatilor si multi alti artisti, cu standuri ale mesterilor populari si gastronomie traditionala inedita, retete dacice descoperite si puse in practica de artizani priceputi. Amfitrionul sezatorii va fi actorul Andrei Duban.
De asemenea, te vei bucura de ateliere mestesugaresti autentic taranesti cu exemplificari ale activitatilor gospodaresti.
Standurile mesterilor populari vor fi gatite cu produse autentice din cultura traditionala: vase de olarit, ii si diferite articole de imbracaminte taraneasca, icoane taranesti pe sticla si lemn, articole din lemn pentru gatit (linguri, vase, scaunele, masute folosite in gospodarii), carti si albume de fotografie despre istoria si cultura nationala realizate pe hartie manuala; produse alimentare certificate de la producatori autentici (dulceturi, zacusti, siropuri, tuica, palinca, must (cu expunerea utilajului traditional si prepararea pe loc), vin, cozonaci si placinte traditionale.

Asadar, toamna aceasta redescoperim traditiile autentice la Palat.

Te asteptam cu drag si voiosie!

Mai multe detalii: https://accentenoifair.ro/event/sezatoare-la-palat/

Comenteaza pe Facebook
ciprian dinca

Adaugat in urma cu 2356 zile, 15 Oct. 2017

Adaugat de accentenoi

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 10

  • Ai ceva de zis?

    .