poze izolari active expozitie dan palade la centrul cultural palatele brancovenesti

Izolări active - expozitie Dan Palade la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti

Ilfov , Mogoşoaia. Duminică 5 Septembrie 2010 18:00 - Marţi 12 Octombrie 2010
Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Personalitate de amplă înzestrare, cu multiple angajamente şi disponibilităţi pentru conceptual, intervenţie în natură şi cele mai diverse tipuri de expresie vizuală experimentate în numeroase participări la tabere şi simpozioane de creaţie încă de la sfârşitul anilor 70, Dan Palade rămâne totuşi o prezenţă prea discretă pe simeze.

Firea sa interiorizată, rara modestie, parcursul obstacolat şi agenda mereu încărcată, dar mai ales seriozitatea fundamentală a demersului său plastic care investighează cu fiecare temă alte teritorii ale vizualităţii, au impus de la sine o anume distanţă între manifestările sale expoziţionale, conturând de fiecare dată o etapă, un drum deschis sau un ciclu împlinit.

Reperele picturii lui Dan Palade se regăsesc în sintezele plastice ale anilor 70 - 80 propuse la noi de Palul Neagu, Horia Bernea, Mihai Horea dar şi de Marin Gherasim, fără ca artistul să se identifice cu unul dintre ei. Sunt căutări paralele, întreprinse într-un teritoriu comun, cu un asumat recul temporal. Demersul artistului include în acelaşi timp serioase explorări în zona vizualităţii pure urmând lecţia lui Paul Klee. Această "revizitare" cu metodă şi aplicaţie, din perspectiva şi cu experienţa unei personalităţi artistice mature, deplin stăpînind retorica figurativului, conferă picturii sale abstracte o reală profunzime spirituală, deplin susţinută de mijloacele plastice.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 737
Cuvinte cheie: Mogoşoaia
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4957 zile, 02 Sep. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

  • Ai ceva de zis?

    .