poze ecoagris targul pentru sanatatea ta

EcoAgris - Targul pentru sanatatea ta

Iasi , Iasi. Vineri 18 Februarie 2011 10:00 - Duminică 20 Februarie 2011
Biserica Toma Cozma

Categorii: Targuri

18-20 februarie 2011 la Biserica Toma Cozma

Bioma Agro Ecology Co organizează, în perioada 18-20 februarie, la Biserica Toma Cozma din Iaşi, cea de-a 6-a ediţie a ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta. Expoziţia cu vânzare se va desfăşura periodic în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi (Str. Toma Cozma, nr. 41, în apropierea Liceului „C. Negruzzi”), iar intrarea va fi liberă. Următoarele serii ale acestui eveniment se vor derula în perioadele: 4-6 martie și 15-17 aprilie - ediţia specială de Sfintele Paşti a.c.
ECOAGRIS s-a bucurat încă de la început şi se bucură în continuare de participarea unor producători consacrați din diferite judeţe ale ţării (Iaşi, Maramureş, Neamţ, Suceava, Braşov, Sălaj, Giurgiu, Constanța, Argeş, Arad etc.) precum şi a unor societăți recunoscute pe plan internaţional (Ungaria, Olanda, Italia). La această a VI-a ediţie sunt prezenţi 30 de producători care vor oferi publicului larg:
• alimente bio şi produse tradiţionale (preparate din carne de porc Mangaliţa, fără colesterol, preparate din carne de oaie, brânzeturi, prăjituri şi plăcinte de casă, sărmăluţe, miere de albine etc.)
• fructe, legume, conserve
• produse naturiste, suplimente nutritive naturale, vitamine;
• dulciuri, băuturi (pălincă naturală, vin ecologic), ceai, siropuri şi produse dietetice;
• produse apicole uleiuri naturale, tincturi şi extracte din plante, plante medicinale
• cosmetice, produse de îngrijire personală, săpunuri naturale
• detergenţi şi soluţii bio pentru casă, ambalaje ecologice

În cadrul secţiunii Gastronomie practică, inaugurată la ediţia precedentă, doamna Rodica Țiplea, producător tradițional din Maramureș, va găti în fața publicului larg plăcinte și sărmăluțe după metode tradiționale, precum şi covrigei tăiaţi cu forme. Întrucât scopul principal al manifestării îl constituie educaţia şi creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos, la ediţiile viitoare, vor fi invitate şi clase de copiii de la școli primare, precum şi studenţi, care vor putea astfel să învețe cum se prepară aceste produse și care este importanța lor pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.
Şi la această ediţie, vor fi prezente la târg renumitele preparate tradiţionale maramureşene din carne de porc Mangaliţa, fără colesterol. Carnea de porc Mangaliţa - explică domnul Ioan Tătăran, președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din Maramureș - este o carne marmorată având grăsime intramusculară, ţesutul este maturat, nu conţine toxine, are conţinut scăzut de apă, calităţi gustative foarte bune. De remarcat este faptul că grăsimea de porc Mangaliţa conţine Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi) la fel ca şi grăsimea de somon. Datorită acestor calităţi carnea şi preparatele din carne de Mangaliţa sunt recomandate în alimentaţia persoanelor cu boli cardiovasculare, precum şi în alimentaţia copiilor sau a persoanelor în vârstă. Societatea noastră este prima care a reînnodat firul rupt al creșterii și prelucrării cărnii de Mangalița oferind consumatorilor produse sănătoase de înaltă calitate.
Specificitatea Târgului ECOAGRIS este sporită prin prezentarea de produse, tehnici și inputuri autorizate pentru agricultura ecologică (fertilizatori şi amelioratori ecologici, fertilizatori având caracter fitosanitar) sau tratamente ecologice pentru protecţia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologică a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), cu adresare directă pentru cei care implementează proiecte în agricultură, protecţia mediului, zootehnie sau industria alimentară.



Din Programul evenimentului:

• Program de vizitare:
- zilnic, intre orele 10.00-18.00
• Vineri, 18.02.2011
- ora 13.00 - deschiderea oficială a târgului cu vânzare
- ora 13.30 – conferința de presă

Mai multe detalii: http://www.inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 848
Cuvinte cheie: 2011 , Targ , Evenimente Iasi
andra elena

Adaugat in urma cu 4815 zile, 17 Feb. 2011

Adaugat de salexandra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1700

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .