poze zilele cinematografiei portugheze 2010

Zilele Cinematografiei Portugheze 2010

Iasi , Iasi. Vineri 26 Februarie 2010 16:00
Casa de cultura Mihai Ursachi

Categorii: Spectacole si Filme

Data: 26 - 28.02.2010

Descoperirea Portugaliei prin film continua in februarie 2010 cu cea de-a doua editie a Zilelor Cinematografiei Portugheze la Iasi. Speram sa conturam astfel o traditie, transformând luna februarie in "Luna Culturii Portugheze".
Vom folosi ca elemente de ghidare in aceasta expeditie muzica si filmul, cu promisiunea ca vom incerca sa aducem ceva nou in fiecare an, si nu doar din aceste doua domenii.
Documentarul "Língua - Vidas em Português" va da startul calatoriei culturale, refacând drumul limbii portugheze, in sase tari. Oameni, celebri sau mai putin, case, peisaje, muzica si dans - desi se afla pe patru continente, toate acestea sunt unite de pasiunea pentru limba cu ambitii de cucerire a lumii.
A doua zi a festivalului va fi dedicata unui alt element important al culturii portugheze: credinta catolica, cu accent pe importanta aparitiei Fecioarei la Fatima. Abordarea subiectului este una sensibila, personajul principal din filmul "O Milagre Segundo Salomé" fiind o femeie de moravuri usoare.
Ultimul film al festivalului, "Cinco dias, cinco noites" va aduce in prim-plan perioada zbuciumata a anilor ´40, vazuta prin ochii lui André, un tânar cu ambitii de revolutionar.
In fiecare seara a festivalului, va vom astepta intr-o atmosfera tipic portugheza, cu o selectie de muzica, de la stilul fado la cel contemporan.
Até já!

Zilele Cinematografiei Portugheze la Iasi sunt organizate de agentia de comunicare Truisme impreuna cu Ambasada Portugaliei in România si Institutul Camões din Portugalia.

Programul festivalului
26 - 28 februarie 2010 - Casa de Cultura "Mihai Ursachi" Iasi - orele 16 si 18

26 februarie 2010 - Língua - Vidas em Português
Filmat in sase tari: Portugalia, Mozambic, India, Brazilia, Franta si Japonia, documentarul prezinta viata cotidiana a unor personaje cunoscute si a unor anonimi de pe cele 4 continente. Se construieste astfel istoria limbii portugheze si permanenta sa in diferite culturi de pe planeta, unind astfel zei, melodii si ritmuri. In calatoria sa, limba portugheza a fost reinventata de sute de ori colonizatori, imigranti si urmasii acestora.

27 februarie 2010 - O Milagre Segundo Salomé
Filmul ne arata Portugalia anului 1917, agitata de aparitia Fecioarei la Fatima, martori fiind trei pastori. In centrul povestii se afla Salomé, o femeie de moravuri usoare cu un statut special in cadrul casei de toleranta care o gazduieste, dar si cu o alta calitate ciudata pentru situatia ei: credinta marturisita in Fecioara.

28 februarie 2010 - Cinco dias, cinco noites
In Portugalia sfârsitului anilor ´40, André, un tânar de 19 ani fuge din inchisoare si cauta cea mai buna solutie pentru a iesi din tara. Din Porto, i se alatura in aceasta aventura un cunoscator al frontierelor, Lambaça, iar, din primul moment, antipatia dintre cei doi este evidenta. Nu vom afla motivele exacte pentru care André a fost inchis, dar cert este ca are in sânge miscarea revolutionara.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 525
Cuvinte cheie: Film , 2010 , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5174 zile, 23 Feb. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .