poze tovarasi frumoasa e viata romania 2009

Tovarasi, frumoasa e viata! (Romania, 2009)

Iasi , Iasi. Vineri 25 Septembrie 2009 14:15

Categorii: Spectacole si Filme

Vineri, 25 Sep 2009 - pana - Joi, 22 Oct 2009

Comice, bizare, surprinzatoare, aceste povesti cu parfum de mit s-au inspirat din evenimentele adeseori suprarealiste ale vietii de zi cu zi in regimul comunist. Umorul e cel care i-a tinut in viata pe romani, si Amintiri din Epoca de Aur incearca sa surprinda acea stare, facand portretul supravietuirii unei natiuni care s-a confruntat, zi de zi, cu logica sucita a unei dictaturi.

Amintiri din Epoca de Aur, filmul colectiv scris si regizat de Cristian Mungiu, va rula in Romania sub forma a doua filme distincte care vor fi proiectate in cinematografe la distanta de o luna.

Prima parte a filmului - Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!, iar partea a doua, Dragoste in timpul liber.

Prima parte, comedia Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!, va putea fi vazuta incepand din 25 septembrie in Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, Bacau si Pitesti.

Prima Parte



La primaria din sat suna telefonul: un politruc de la centru porneste sa inspecteze traseul vizitei de lucru care urmeaza sa aiba loc in ziua urmatoare si insista ca ordinele sa-i fie respectate intocmai.

In Casa Scinteii e fierbere mare: in toate fotografiile oficiale, tovarasul Ceausescu isi scoate palaria in fata domnului Giscard d'Estaing, iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.



Curentul electric nu ajunge la Adincatele, dar activistul sosit de la Bucuresti insista ca e o datorie de Partid sa-l aduca la scoala si pe ultimul cioban din virful muntelui, caci invatura te fereste de pericole de care nici n-ai aflat.

Cu doua saptamini inainte de Craciun, plutonierul de militie Sandu primeste de la cumnatul sau un porc viu si se intreaba cum sa-l taie in toiul noptii, fara sa prinda de veste colocatarii din bloc, iar fiul lui, Danut, vine cu o propunere: ce-ar fi daca l - ar gaza?

La usa Crinei suna Bughi si cere o sticla goala: e tinar, aratos, da video la bairamuri si, de la filmele cu Bonnie si Clyde, Crina incepe sa viseze.Nevasta lui Grigore tine post, iar el, sofer la Avicola, trage de fiecare data la hanul lui Ildiko, fara sa-i treaca prin gind ce avere poarta cu el.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 519
Cuvinte cheie: cinema , filme , premiera , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5330 zile, 22 Sep. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .