poze film black dogs barking din cadrul iiff

Film: "Black Dogs Barking" din cadrul IIFF

Iasi , Iasi. Vineri 8 Octombrie 2010 23:15
Multiplex Moldova Mall - Sala Rosie

Categorii: Spectacole si Filme

Film difuzat in cadrul "Iasi International Film Festival"

2010, 1h 28 min
Tara: Turcia
Regizor: Mehmet Bahadir Er, Maryna Gorbach
Producator: Mehmet Bahadir Er
Actori: Cemal Toktas, Volga Sorgu, Erkan Can, Taylan Ertugrul, Ayfer Dönmez, Murat Daltaban, Ergun Kuyucu

Sinopsis:

Mehmet Bahadir Er si Maryna Gorbach, sot si sotie, isi fac un impresionant debut regizoral cu aceasta mica drama puternica, Black Dogs Barking, ce a cistigat premiul pentru cel mai bun film acordat de Asociatia Scriitorilor Turci la Festivalul de film de la Ankara si le-a atras comparatii cu filmele tanarului Martin Scorsese.

S-a spus despre ei ca au un simt al dialogului autentic si ca ofera o perspectiva singulara asupra pantecului fetid al Istanbulului, asa cum nu-l vedeti in ilustratele turistice.

Tineri si nelinistiti, Selim si Çaça, prieteni de-o viata, duc o existenta saraca in suburbiile Istanbulului. Cartierul lor cu vedere la giganticele cladiri de afaceri ale orasului le accelereaza ambitiile. Ziua, cei doi cresc porumbei pe acoperis iar noaptea gonesc cu gasca pe strazile rau famate ale orasului in masina lor tunata, 'My Orange Angel'. Vor sa isi porneasca propria afacere cu o parcare linga un mall gigantic si s-ar putea sa aiba noroc cu sprijinul sefului mafiot din zona.

Dar toti vor o felie din tortul promis si alunecosul sef de paza al mall-ului, Sait, nu e deloc dispus sa ii lase pe noii veniti sa se bage pe teritoriul lui. In plus, politia e pe urmele lor in incercarea de a aduna dovezi cu privire la activitatile "legale" ale mafiei. Curind visurile lui Selim si Çaça vor fi spulberate si se vor pomeni intr-o mare incurcatura. Debutul ravasitor al regizorilor Mehmet Bahadir Er si Maryna Gorbach, filmat in stil cine-verité, surprinde cu realism tipologii ale tinerilor someri turci care vor sa ajunga cineva. Coplesiti de saracie si de o cultura machista, nu e de mirare ca devin victime ale violentei.
Festivaluri:

Cel mai bun actor in rol secundar pentru Volga Sorgu la Antalya Golden Orange Film Festival 2009, Cel mai bun actor in rol secundar pentru Volga Sorgu la la Ankara IFF 2010, Premiul pentru Cel mai bun film din partea Cinema Writers Association.

*Sursa: iasifilmfest.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1002
sandu

Adaugat in urma cu 4949 zile, 06 Oct. 2010

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .