poze corul preludiu celebrat pe scena festivalul gavriil musicescu
poze corul preludiu celebrat pe scena festivalul gavriil musicescu poze corul preludiu celebrat pe scena festivalul gavriil musicescu poze corul preludiu celebrat pe scena festivalul gavriil musicescu

Corul PRELUDIU celebrat pe scena Festivalul „Gavriil Musicescu”

Iasi , Iasi. Luni 7 Noiembrie 2022 19:30
Teatrul National "Vasile Alecsandri" Iasi - sala Mare

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Corul de cameră PRELUDIU, dirijat de Andrei Stănculescu va susține un concert extraordinar în cadrul turneului aniversar PRELUDIU 50, la invitația Asociaţiei Iubire și Încredere din Iaşi, organizator în perioada 4 – 7 noiembrie 2022 a celei de-a IX-a ediţii a Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu".

Corul de cameră PRELUDIU, fondat de maestrul Voicu Enăchescu, împlinește 50 de ani de activitate neîntreruptă pe scenele naționale și internaționale.

„De câte ori vă ascult, cred că perfecțiunea există. Ce frumusețe!” – afirma Marcel Corneloup după un concert al ansamblului din 1996. Corul „Preludiu” este un șirag de pietre prețioase atent șlefuite, educat în spiritul muzicii de cameră care, însă, a abordat de-a lungul timpului și repertorii vocal-simfonice sau chiar de operă. Care este secretul versatilității vocale și stilistice a acestui ansamblu?

Secretul versatilității vocale și stilistice a acestui ansamblu este înaltul nivel de pregătire profesională a fiecăruia dintre membrii Corului de Cameră “Preludiu” și totodată eterogenitatea domeniilor artistic-muzicale din care aceștia provin. Exigența privitoare la selecția membrilor a fost o normă impusă decenii la rând de către maestrul Enăchescu și este un model pe care fără de tăgadă vreau să îl continui eu însumi. Pentru a face parte dintr-un organism de factura și nivelul Corului de Cameră “Preludiu”, o pregătire muzicală și vocală solidă este un sine qua non, dar nu este nici pe departe suficientă. Cultura muzicală avansată, echilibrul emoțional, puterea de muncă, pasiunea, o memorie excelentă și câte altele sunt necesare? Așadar, marele secret sunt oamenii și modul în care dirijorul reușește asamblarea acestui extrem de complex puzzle uman." spunea dirijorul Andrei Stănculescu, într-un interviu realizat de Teodora Constantinescu, la Radio România Muzical.

"Sunt onorat să mă aflu la pupitrul acestui minunat ansamblu la aniversarea a 50 de ani de la fondare. Maestrul Enăchescu m-a invitat să dirijez acest cor acum 7 ani, m-a crescut și împlinit profesional în laboratorul de creație al Corului Preludiu, iar acum simt că este șansa mea să întorc o mică parte din ce am învățat către publicul care așteaptă cu nerăbdare fiecare apariție a acestui deja legendar ansamblu."

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 527 zile, 06 Nov. 2022

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .