poze concert de muzica baroca la filarmonica

Concert De Muzica Baroca la Filarmonica

Iasi , Iasi. Joi 17 Decembrie 2009 19:00
Filarmonica de Stat Iaşi

Categorii: Muzica si Concerte

Concertul Ansamblului Gli Incogniti încheie activitatea Centrului Cultural Francez din Iaşi pe anul 2009.

Ultimul eveniment din agenda culturală 2009 a Centrului Cultural Francez din Iaşi ne propune să redescoperim opera emblematică a fastuosului compozitor baroc, Antonio Vivaldi, în interpretarea excepţională a ansamblului francez Gli Incogniti. Joi, 17 decembrie 2009, începând cu ora 19:00 la Filarmonica de Stat Iaşi - Teatrul timpului: Cele patru anototimpuri.

Gli Incogniti (în italiană "Necunoscuţii") este un ansamblu fondat şi dirijat de Amandine Beyer din 2006, care îşi trage numele de la o academie veneţiană din secolul al XVII-lea, "Academia degli Incogniti". Considerat unul dintre cele mai bune ansambluri de muzică barocă la ora actuală, Gli Incogniti se află într-un turneu în România consacrat în intregime compozitorului Antonio Vivaldi.

Ceea ce îi reuneşte pe aceşti muzicieni veniţi din colţuri diferite ale lumii este, înainte de toate, pasiunea lor pentru muzică. Ei au o afinitate pentru repertoriul unora din cei mai mari compozitori occidentali din epoca barocă (Bach, Vivaldi), căutând să extragă aspectele necunoscute sau trecute cu vederea din aceste partituri celebre.

Compuse de Antonio Vivaldi, Anotimpurile reunesc patru concerte pentru vioară şi orchestra de coarde, extrase din culegerea Il cimento dell'armonia e dell'invenzione (Confruntarea dintre armonie şi inovaţie). Împrospătând percepţia lumii care ne înconjoară, Gli Incogniti ne propune o versiune a Celor patru anotimpuri care se desfăşoară într-o Arcadie unde Omul şi Natura sunt uniţi de un ritm universal, se amuză, îşi răspund şi trăiesc intens fiecare moment, fiecare schimbareă
*Sursa: iasi.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 545
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5254 zile, 14 Dec. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .