poze vienna classic christmas

Vienna Classic Christmas

Iasi , Iasi. Luni 17 Decembrie 2018
Teatrul National Vasile Alecsandri

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al zecelea an consecutiv in Romania, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” sutinut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss. Pe 1 ianuarie, ca in fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra si in turneul din Romania. Nascut in Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii vieneze. Violonist in ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat si condus Orchestra de camera „Musica Viva Wien” si a fost leader-ul viorilor intai in Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, in 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra". De peste 20 de ani maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurandu-se de un succes colosal pe scene de pe intregul mapamond. Optimismul, dedicatia, sensibilitatea si umorul sunt caracteristicile stilului sau incomparabil de a face muzica, bazat pe prospetime, entuziasm sincer si experienta indelungata. Willy Büchler continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.

Stralucirea Orchestrei vieneze va fi completata in acest an de o prezenta interpretativa remarcabila: soprana Irina Iordachescu. Cunoscuta publicului meloman national si international ca o solista de exceptie, soprana Irina Iordachescu a dat viata marilor eroine ale operei. S-a nascut la Bucuresti, intr-o familie de artisti, tatal sau fiind baritonul Dan Iordachescu. Palmaresul sau cuprinde premii importante la Concursuri Nationale si Internationale, inclusiv Premiul ''Iosif Sava'' oferit de catre Radiodifuziunea Romana.

Bilete: 200, 250 lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1932
Cuvinte cheie: Iasi
valentina

Adaugat in urma cu 1984 zile, 23 Oct. 2018

Adaugat de ValiBarbu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1581

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .