poze festivalul de vin arta si gastronomie provino
poze festivalul de vin arta si gastronomie provino poze festivalul de vin arta si gastronomie provino

Festivalul de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO

Iasi , Iasi. Joi 3 Noiembrie 2011 10:15 - Duminică 6 Noiembrie 2011
Centrul Expozitional Moldova

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri , Cluburi si Discoteci

Festivalul PROVINO promovează arta, cultura vinului şi ştiinţa gastronomică şi oferă publicului vizitator oportunitatea de a lua parte la o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate: degustări şi lansări de vin, cursuri introductive în lumea vinului, show-uri gastronomice organizate în premieră la Iaşi, expoziţie de artă, sabrări de şampanie, întâlniri cu somelieri, degustători şi Cavaleri ai Vinului.

Prima ediţie PROVINO reuneşte într-una dintre cele mai importante zone viticole din ţară producători, importatori şi distribuitori de vinuri, companii din industria conexă şi auxiliară, precum şi reprezentanţi ai segmentului HoReCa, oenologi, somelieri, degustători autorizaţi şi maeştri bucătari.

WINE & GASTRONOMY este o zonă dedicată degustărilor de vin realizate sub îndrumarea somelierilor şi degustătorilor autorizaţi. Participanţii pot descoperi vinul preferat din 12 – 14 tipuri de vin prezentate într-o sesiune de degustare care durează 45 de minute. Vor avea loc câte şase sesiuni de degustari pe zi realizate în grupe de câte 50 de persoane.
Vinurile de la Festivalul PROVINO sunt promovate prin ritualul degustării şi prezentări realizate de profesionişti, ceea ce face ca experienţa degustării să fie una memorabilă, iar acestea vor fi servite alături de tapasuri puse la dispoziţie de restaurantele partenere.
Iubitorii de vin vor putea degusta: Francuşa Selecţie, Grasa 2005 şi Feteasca Albă Demisec de la Cotnari; Fume şi Cabernet Sauvignon de la Budureasca; La Cetate Shiraz şi Drăgaica Roşie de la Crama Oprişor; Zghihara, Feteasca Regală şi Aligote de la Crama Avereşti, Huşi; Castel Starmina Merlot de la Vinarte, şi Trei Hectare Sable Noble Alb, Rose şi Roşu de la Murfatlar.

ŞCOALA VINULUI (4 – 5 noiembrie, Program: 10.00 – 18.00) oferă cursuri practice şi teoretice de introducere în lumea vinului. Instruirea se desfăşoară pe durata a şase ore, în grupe de câte 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul Marian Timofti, preşedintele Organizaţiei Somelierilor din România 2011 şi Dan Boboc, preşedintele Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România.
La “Scoala Vinului” pasionaţii învaţă de la profesionişti cum să aprecieze un vin bun, dar şi tehnici de servire şi asociere a vinului cu mâncarea iar la final primesc diplome de participare. Personalul din HoReCa beneficiază de cursuri personalizate.

Serile ART, WINE & GASTRONOMY (19.00 – 22.00) îi au ca amfitrioni pe fraţii Adrian & Cătălin Păduraru. Invitaţii vor asista la show-uri gastronomice susţinute de bucătari de renume şi se vor putea bucura de creaţiile artiştilor ieşeni în compania muzicii şi a vinurilor bune. Vor fi realizate degustări cu vinuri special selecţionate pentru această ocazie de Cotnari, Bucium şi Vinarte, iar Crama Avereşti lansează “Zghihara”, un vin crescut pe lângă Huşi, în unicul ţinut care produce acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului românesc. Somelierii, degustătorii şi bucatării vor adăuga un plus de savoare fiecărei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare rafinate.

Vineri, 4 noiembrie, gătesc pentru invitaţi Adrian Lucian Sipoteanu şi Cristi Zamfir, bucătari şefi la unul dintre cele mai noi şi rafinate restaurante din Iaşi, „La Castel”, medaliaţi la concursuri, la secţiunea “Creaţie” şi “Asocierea vinului cu preparatul culinar”.

Sâmbătă, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul român membru concomitent al confreriilor europene ale vinului şi gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului” şi „Chaine des Rotisseurs”, va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul şi carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.

Duminică, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai în vogă bucătari cu care se mândreşte Bucureştiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din ţară, va crea un show gastronomic de excepţie. Chef-ul şcolit în Italia a gătit pentru numeroase personalităţi din showbiz-ul românesc iar vedete precum Nicholas Cage şi Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale.
3 noiembrie, Program: 16.00 – 20.00 / 4 – 5 noiembrie: 10.00 – 22.00; 6 noiembrie: 10.00 – 18.00

TERASA PROVINO (10.00 – 21.00), spaţiu dedicat publicului larg şi vinurilor de masă, va fi loc de întâlnire şi petrecere pentru vizitatorii Festivalului PROVINO.

Din WINE SHOP, publicul vizitator va putea achiziţiona vinurile prezente în festival dar şi accesorii din industria vinului.

Mai multe detalii: http://www.provino.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2235
Cuvinte cheie: Arta , Festival , gastronomie , Evenimente Iasi
abplus events

Adaugat in urma cu 4176 zile, 01 Sep. 2011

Adaugat de Bianca Scutaru

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Iasi
  • Ai ceva de zis?

    .