poze inscrieri la festivalul de foarte scurt metraj 2010

Inscrieri la Festivalul de Foarte Scurt Metraj 2010

Iasi , Iasi. Marţi 12 Ianuarie 2010 09:00

Categorii: Jocuri si Concursuri

Selectia "Paroles de Femmes"

Ce se intampla in acelasi timp la Caracas si la Aiud, la Montevideo si la Timisoara, la Tunis si la Cluj? Este vorba de Festivalul de Foarte Scurt Metraj - Festival des Très Courts.

In 7, 9 si 9 mai 2010, 51 de filme foarte scurte, venite din lumea intreaga vor fi proiectate cvasi-simultan in peste 25 de orase din Romania, precum si in orase din alte 13 tari. Toate filmele respecta o singura regula: nu trebuie sa depaseasca 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: fictiune, animatie, documentar, film experimental... Un concentrat de inventivitate si imaginatie!

Le Festival des Tres Courts s-a nascut in 1999, la Paris; ideea festivalului fiind de a promova filmul foarte scurt, sub 3 minute si de a reuni publicul din diferite zone ale lumii in aceeasi perioada, in jurul unui program international identic, devenind astfel un eveniment unificator si inedit. Festivalul a sosit pentru prima oara in Romania in 2007. In 2008, peste 5600 de spectatori au asistat la proiectiile din 23 de orase din Romania, plus Chisinau - capitala Republicii Moldova. Aflat In 2009 la cea de-a 3-a editie in tara noastra, sub coordonarea Centrului cultural francez din Cluj, festivalul reuneste, alaturi de reteaua de centre culturale si aliante franceze, asociatii de tineri, fundatii, primarii si consilii judetene, precum si cineasti si cinefili din toate colturile tarii.

In 2009, Romania s-a distins printr-o prezenta puternica: cu 26 de localitati este prima tara ca numar de orase participante, depasind chiar si Franta. Un alt motiv de mandrie pentru noi este faptul ca selectia internationala a inclus pentru prima data 2 filme foarte scurte romanesti: Old ladies never dream, produs la Cluj si Immerse (Bucuresti). Un alt film romanesc a fost inclus si in selectia internationala Parole de femmes (Question mark).

Selectia "Paroles de Femmes"

Aceasta editie a festivalului pune femeia in centrul atentiei prin crearea unei sectiuni speciale de 21 de filme foarte scurte realizate pe tema femeii.

Selectia "Around the Très Courts" - filme romanesti

Incurajarea si promovarea creatiilor audio-vizuale locale este o prioritate a festivalului. Invitatia la participare in competitia de filme romanesti 2010 este de acum deschisa.in toata tara,. Singura conditie impusa este durata filmului sub 3 minute. Participarea cu filme in festival este gratuita. Filmele romanesti selectionate de un juriu de specialitate vor fi proiectate in toate orasele din Romania care gazduiesc festivalul. In fiecare oras din tara, spectatorii vor vota pentru "Premiul publicului". Deci nu mai sta pe ganduri, pune mana pe camera! Data limita de trimitere a filmelor este 15 martie 2010. Mai multe detalii gasiti in sectiunea Regulament a acestui website.
*Sursa: 360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 665
Cuvinte cheie: 2010 , Concurs , filme , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5212 zile, 11 Ian. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .