poze concursul national de bouldering

Concursul national de Bouldering

Iasi , Iasi. Vineri 9 Aprilie 2010 10:00
Sala de Catarat, in incinta TAMAZ, Statia Granit

Categorii: Jocuri si Concursuri

Balcaniada de Bouldering Campionatul național de Bouldering (etapa finala) 10-11 Aprilie 2010

Asociaţia Ieşeană pentru Alpinism împreună cu Alpin Club Repedea Iaşi a reuşit să obţină găzduirea Balcaniadei de Boulder 2010, la Iaşi. Acest succes s-a datorat unui efort colectiv şi prin demersuri la Federaţiile balcanice membre IFSC ale acestui sport, USCFS (Serbia), BCMF (Bulgaria), HPS (Croația), HFMCU-EOOA (Grecia), PZS (Slovenia), TDF/TMF (Turcia) care au apreciat în mod deosebit panoul de boulder recent construit la Iaşi, ce reprezintă, din punct de vedere tehnic, cel mai dificil şi complex panou din România.
Perioada de concurs este 9-11 aprilie 2010, iar Federaţia română a hotărât în aceeaşi perioadă şi desfășurarea Campionatului Naţional de Boulder la Iaşi, crescând astfel interesul sportivilor români dar şi străini de a fi prezenţi şi promovând astfel şi oraşul Iaşi, care intră oficial pe harta evenimentelor importante ale acestui sport.
Acest eveniment garantează celor prezenţi , sportivi sau spectatori, un eveniment sportiv de înaltă clasă, dinamic și spectaculos.

Ce este Boulder-ul?

Boulder-ul, ca sport în sine, se desprinde din alpinism, alături de escaladă fiind foarte tehnic, spectaculos şi motivant. Ca stil de cățărare, Bouldering-ul este practicat fără folosirea corzilor de susţinere şi limitat la escaladări scurte, astfel încât să nu aibă loc accidentări în cazul unor căzături. Se practică de obicei pe bolovani mari (boulders), la baza unor pereţi stâncoşi sau pe pereţi pe care se montează prize artificiale. Este o formă de căţărare care pune accentul pe echilibru, putere, rezistenţă, dinamică şi sincronizare, atenţia concentrându-se asupra secvenţelor scurte de mişcări sau mişcărilor individuale, spre deosebire de escaladarea tradiţională bazată mai mult pe anduranţă.
În ultimii ani tot mai mulţi tineri se îndreaptă spre acest sport care ofera beneficiile unei dezvoltări fizice, psihice dar şi intelectuale apreciabile. Boulderul si escalada

se adresează tuturor categoriilor de oameni indiferent de sex, vârstă sau greutate, antrenând și dezvoltând toate categoriile de mușchi din corpul uman, prin complexitatea și diversitatea de mișcări care le presupune. Asemănător înotului dar mai complex prin locurile unde se poate practica, fapt ce determină un echilibru psiho-fizic, oferind în plus sentimentul plăcut al comuniunii cu natura, atunci când este practicat outdoor (la stanca). Comunitățile de cățărători promovează un mod de viață care impune respectarea, aprecierea si conservarea mediului înconjurător, amprenta lor asupra naturii fiind minima.
Toate aceste elemente transformă acest sport într-unul foarte tehnic, spectaculos şi din ce în ce mai apreciat şi în ţara noastră. În ţările vestice este practicat chiar de la sfârşitul secolului XIX, în zilele noastre având dimensiunea unui sport practicat la scară naţională în ţări ca Franţa, Belgia, Austria, Germania etc.

Vă aşteptăm la căţărat !!!
SALA DE CAŢĂRAT
Site : www.saladecatarat.ro
Tel. 0741759721 Ionuţ
0754481358 Ramona
Adresa: În incinta Tamaz, staţia Granit,
la baza Pasarelei Bucium (Iaşi)


*Sursa: inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 774
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5142 zile, 23 Mar. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .