poze redeschiderea muzeului vasile pogor

Redeschiderea Muzeului „ Vasile Pogor”

Iasi , Iasi. Marţi 22 Martie 2022 10:00
Vasile Pogor nr.4

Categorii: Inaugurari , Alte Evenimente

Muzeul „Vasile Pogor” se redeschide după restaurare

Muzeul „Vasile Pogor”, filială a Muzeului Național al Literaturii Române Iași, își redeschide ușile după restaurarea ce a avut loc în perioada 2018-2021.
Deschiderea oficială va avea loc în data de 21 martie 2022, iar muzeul se va putea vizita de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00 (16:30- eliberarea ultimului bilet de intrare).
Preț bilet: 9 lei, pensionari 5 lei, elevi 2 lei
Muzeul a fost amenajat ca un spațiu prietenos și atractiv, în care vizitatorii se raportează la informație și idei prin intermediul propriilor acțiuni. Pentru a satisface curiozitatea oricărei generații și a construi o experiență de vizitare completă, au fost îmbinate metode clasice de amenajare a muzeului cu instrumente digitale, noi forme de proiectare a informațiilor prin care este încurajat contactul direct cu acestea. Sălile cuprinse în traseul de vizitare construiesc o imagine a istoriei locului, a casei și a proprietarilor, a Iașului vechi, recreează atmosfera boemă a întâlnirilor junimiste și propune inclusiv călătorii digitale în epoca junimistă prin instalații neconvenționale de artă și proiecții și panou interactiv.
Casa Pogor este monumentul istoric din inima Iașului în saloanele căruia își dădeau întâlnire personalități marcante din istoria României moderne: Titu Maiorescu, Vasile Alecsandri, Alexandru D. Xenopol, Vasile Conta, Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ion Creangă etc.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 301
Cuvinte cheie: Iasi

Eveniment postat de organizator

nosce group

Adaugat in urma cu 324 zile, 17 Mar. 2022

Adaugat de Nosce Group

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Iasi
  • Ai ceva de zis?

    .