poze vernisajul expozitiei lucrarilor elevilor proiect nelart

Vernisajul expozitiei lucrarilor elevilor (proiect Nelart)

Iasi , Iasi. Joi 18 Iunie 2015 15:30
Strada Cuza Vodă 29, Iași 700037

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expozitie de design vestimentar. Lucrarile sunt realizate de elevi in urma participarii la stagiile de practica in cadrul proiectului NELART

Joi, 18 iunie 2015, de la ora 15:30 va invitam la vernisaj in cadrul proiectului „Model inovator de organizare şi furnizare consiliere, orientare profesională şi strategii practice pentru elevi în domeniul producţiei şi comercializării creaţiei vestimentare – NELART”. Acest proiect vine în întâmpinarea aşteptărilor elevilor Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, elevi care, în calitate de grup ţintă al stagiilor de pregătire practică desfăşurate la firma Nelmar cât şi în atelierul de creaşie din şcoală, au participat cu interes la activităţile derulate, obţinând reale beneficii, astfel încât aptitudinile şi abilităţile practice au fost dezvoltate şi adaptate cerinţelor de pe piaţa muncii, optimizând transferul cunoştinţelor teoretice însuşite în cadrul programului de instruire către situaţii reale. Expozitia la care va invitam incununeaza cu succes traiectoria elevilor in cadrul acestui proiect.
În cadrul proiectului cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, în care tranziţia de la şcoală la viaţa activă este considerată majoră, intervenţia în acest domeniu devenind necesară, s- a obţinut facilitarea inserţiei elevilor pe piaţa muncii, prin crearea unui parteneriat între liceu şi mediul de afaceri din domeniul creatiei, producţiei şi comercializării vestimentaţiei, folosind ca strategie învăţarea graduală.
Elevii, în acord cu propriile aspiraţii şi potenţial artistic, au avut oportunitatea de a-şi pune în practică ideile, şi-au aprofundat cunoştinţele, priceperile şi deprinderile dobândite în şcoală şi au devenit mai responsabili în propriul plan de carieră.
Expoziţia de schiţe artistice de design vestimentar probează capacitatea elevilor de a lua decizii în mod conştient şi informat în ce priveşte continuarea studiilor din domeniul artistic sau dobândirea unui loc de muncă. Lucrările impresionează în mod deosebit prin originalitatea expresiei plastice. Calităţile artistice, unitatea stilistică a pachetului de schiţe executate individual, dovedesc evoluţia unor personalităţi artistice flexibile preocupate în permanenţă de căutarea unui ideal estetic plin de armonie şi eleganţă.

Despre Proiect
Coordonarea proiectului "Model inovator de organizare şi furnizare consiliere, orientare profesională şi stagii practice de pregătire pentru elevi în domeniul producţiei şi comercializării creaţiei vestimentare" - POSDRU/161/2.1/G/141358 este asigurată de către societatea comercială NELMAR SRL Iaşi, în parteneriat cu Colegiul Tehnic "Ioan C. Ştefănescu" Iaşi, respectiv Colegiul Naţional de Artă "Octav Bancilă" Iaşi.

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007803885096

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 811

Eveniment postat de organizator

e nelart iasi

Adaugat in urma cu 3206 zile, 18 Iun. 2015

Adaugat de E-NelArt14152

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .