poze massa confusa every fragment is a whole

MASSA CONFUSA / EVERY FRAGMENT IS A WHOLE

Iasi , Iasi. Marţi 10 Mai 2016 18:00 - Miercuri 18 Mai 2016
Strada Lăpușneanu nr. 7-9, Iași

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Artă contemporană

MASSA CONFUSA / EVERY FRAGMENT IS A WHOLE, 2016
Tudor Pătraşcu

Deschiderea: 10 mai 2016, ora 18.00
Perioada expunerii: 10 – 18 mai 2016

Galeriile "N. Tonitza" și "Theodor Pallady"
Strada Lăpușneanu nr. 7-9, Iași


Asumînd o concluzie aparent paradoxală, enunțată încă din titlu, MASSA CONFUSA / EVERY FRAGMENT IS A WHOLE este o cercetare intermedială care propune ca obiect de investigație condiția cunoașterii. Utilizarea desenului, ca element central în practica artistică personală, este relaționată cu precădere textului conceptualizat, fotografiei (publicitare, documentare, vernaculare) și imaginii dinamice.

Proiectul de față este rezultatul unui proces de interpretare a conceptului de arhivă vizuală contemporană, a iconurilor prelevate din imaginarul publicitar, precum și a instantaneelor desprinse din realitatea socială. Discursul artistic se articulează conceptual prin recursul la un demers de apropriere a imaginilor fotografice din mediul virtual, ulterior alterate şi juxtapuse în desen. Spre deosebire de referințele istorice decalcate, precise şi consensuale, resemnificarea acestor motive vizuale capătă un contur abstractizat și metaforic, acestui proces de examinare a configurațiilor de cunoaștere (dinamice și deopotrivă haotice) fiindu-i caracteristică omiterea intenționată a conținutului imaginilor selectate.

Prin reducția intenționată a realității fizice la nivelul fundamental al materiei, cel al particulelor elementare, se stabilește o relație de interconexiune între conștiința socială și procesul de interacțiune continuă a materiei. Lecturat din această perspectivă, intenția conceptuală poate fi tradusă sub forma unui demers de analiză asupra raportului dintre țesutul socio-cultural contemporan și dinamica perpetuă și imprevizibilă a particulelor elementare, identificarea “fragmentului” cu noțiunea de “întreg”, subliniind ideea conștiinței colective ca substrat social unitar.
MASSA CONFUSA / EVERY FRAGMENT IS A WHOLE este un act instalativ a cărei narațiune intenționează “blurarea” granițelor dintre global și local, dintre unitate și fragment.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 687
Cuvinte cheie: Iasi
gloria luca

Adaugat in urma cu 2907 zile, 10 Mai. 2016

Adaugat de Gloria15065

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .