poze expozitie fotografie descoperiri arheologice din germania

Expozitie fotografie:"Descoperiri arheologice din Germania "

Iasi , Iasi. Duminică 8 Mai 2011 17:30
Muzeul Unirii

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziţia de fotografie „Descoperiri arheologice din Germania” – valori ale creaţiei universale –

Pana pe 8 mai, iesenii sunt invitati la expozitia de fotografie inedita, ce va fi expusa zilele acestea la Muzeul Unirii din Iasi.
Expoziţia de fotografie „Descoperiri arheologice din Germania” prezintă în imagini piese de excepţie rezultate în urma cercetărilor arheologice efectuate în spaţiul german, descoperirile fiind datate din paleolitic până în perioada migraţiilor. Printre acestea, menţionăm celebrul disc ceresc de la Nebra din secolul al XVII-lea î.Hr., al cărui cod astronomic secret încă nu a fost elucidat, celebra pălărie de aur de la Schifferstadt, precum şi tezaurul din aur de la Eberswalde (secolul 9 î.Hr.). Manifestarea documentează trecutul celtic şi germanic al teritoriului Germaniei, contactul cu Roma precum şi alte faze importante ale istoriei pe care doar descoperirile arheologice le pot dezvălui.
Expoziţia a fost iniţiată de către Institutul German de Arheologie din Berlin (departamentul Eurasia), fiind organizată la Iaşi în colaborare cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, unde va fi inaugurată de către Excelenţa Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei în România, Prof. dr. Svend Hansen, Directorul Departamentului Eurasia din cadrul Institutului German de Arheologie, şi Prof. univ. dr. Nicolae Ursulescu de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Mai multe detalii: http://www.inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
andra elena

Adaugat in urma cu 4782 zile, 13 Apr. 2011

Adaugat de salexandra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1700

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .