poze expozitia maestri de ieri si de azi

Expozitia ”Maestri de ieri si de azi”

Iasi , Iasi. Vineri 22 Octombrie 2010 17:00 - Miercuri 1 Decembrie 2010
Galeriile de Arta Dana

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Vernisajul va avea loc vineri, 22 octombrie 2010 la Galeriile de Artă DANA din Str. Prof. Cujbă nr. 17.

Evenimentul expozițional este dedicat aniversării a 150 de ani de învățământ artistic modern la Iași și înființării primei Pinacoteci Naționale, fiind prezentat de academician Dan Hăulică, Președinte de Onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă.

Expoziția reunește lucrări de pictură, sculptură și grafică ale celor mai reprezentativi artiști formați la Școala de Arte Frumoase din Iași de la înființarea sa, la 26 octombrie 1860 și până în prezent. Multe dintre aceste lucrări de artă fac parte astăzi din valorile patrimoniale ale Muzeului de Artă din Iași, care a luat ființă la aceeași dată cu Școala de Arte Frumoase, numindu-se atunci Pinacotecă Națională. Atat Școala de Arte Frumoase cât și Pinacoteca Națională din Iași au fost inaugurate la scurt timp dupa Unirea din 1959, pe data de 26 octombrie 1860, ele fiind primele instituții de acest gen din România.

Coordonatorii acestui proiect sunt conf. univ. dr. Ilie Bostan – Universitatea de Arte George Enescu Iași, muzeograf Minola Iutiș - Muzeul de Artă Iași și Smaranda Bostan – Galeriile de Artă DANA .

Mai multe detalii: http://inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 513
Cuvinte cheie: 2010 , Expozitie , Evenimente Iasi
sandu

Adaugat in urma cu 5099 zile, 20 Oct. 2010

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

  • Ai ceva de zis?

    .