poze seara fotografiei de strada
poze seara fotografiei de strada

Seara Fotografiei de strada

Iasi , Iasi. Marţi 4 Septembrie 2012 18:00
Casa de Cultura a Municipiului Iasi "Mihai Ursachi"

Categorii: Conferinte si Seminarii

În cadrul acestei întîlniri dorim să înțelegem mai bine ce este fotografia de stradă, cine o poate practica și de ce, cu ajutorul invitaților noștri Andrei Pandele și Silviu Gheție.

Iar pentru a face discutia si mai interesanta, cei doi fotografi invitati lanseaza o noua provocare: aduceti un portofoliu de 3 pana la 5 fotografii, pentru a le discutate impreuna cu ei.
Asa cum spune Andrei Pandele, "fotografia de strada la nivel maxim este un fel de sport extrem fotografic, ca un bungee-jumping cu aparatul de fotografiat in mana, in care cea mai exersata este imaginatia."
Actiunea are loc in cadrul evenimentului "Ziua Fotografiei de Strada" desfasurat la nivel national, initiat de Asociatia "Bucurestiul meu drag" si organizat la Iasi de Andrei Weingold si Iulia Pascanu, fotografi amatori ieseni, in colaborare cu Casa de Cultura a Municipiului Iasi "Mihai Ursachi".
Mai multe detalii despre aceasta intalnire si despre toate evenimentele organizate la Iasi cu ocazia "Zilei Fotografiei de Strada" puteti afla pe www.ispublic.wordpress.com.


Despre Silviu Ghetie
Silviu Ghetie este unul din fondatorii indragitului grup fotografic "7 Zile", din care fac parte si alti mari fotografi romani cum ar fi Cosmin Bumbut, Gicu Șerban si Voicu Bojan - pentru a numi doar pe cativa dintre ei. Proiectul lor s-a finalizat cu publicarea cartii "7 Zile - 7 ani in Maramures", care este o marturie a vietii maramuresene din zilele noastre, dincolo de traditie si reprezentarea idilica pe care o cunoastem.


Despre Andrei Pandele
Andrei Pandele a devenit cunoscut drept singurul fotograf roman care a surprins sistematic in imagini epoca Ceausescu. Expozitia care i-a adus recunoasterea a avut loc in 2008, la Muzeul National de Arta Contemporana, si s-a numit "Fotografii interzise si imagini personale". In mai I975, Andrei Pandele a fost cel care l-a insotit pe celebrul fotograf MAGNUM Henri Cartier Bresson in vizita acestuia prin Romania.

Mai multe detalii: http://ispublic.wordpress.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1099

Eveniment postat de organizator

andrei weingold

Adaugat in urma cu 4244 zile, 15 Aug. 2012

Adaugat de Andrei5724

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .