poze alimentatia in evul mediu

Alimentatia in Evul Mediu

Iasi , Iasi. Joi 12 Noiembrie 2009 17:00
Sala "B. Fondane", CCF

Categorii: Conferinte si Seminarii

Conferinta sustinuta de Eric BIRLOUEZ, specialist in Istoria Alimentatiei.

Centrul Cultural Francez din Iasi va invita "la masa" nobililor francezi din Evul Mediu printr-o conferinta interactiva sustinuta de sociologul Eric Birlouez*, inginer agronom, absolvent al Institutului National de Agronomie de la Paris.

Eric Birlouez ne propune sa descoperim cum erau pregatite mesele in Evul Mediu sub forma unui spectacol total care se derula dupa un ritual cifrat si care implica atât bucatari iscusiti cât si muzicieni, povestitori, jongleuri si acrobati.
"Stilul de alimentatie trebuia sa corespunda obligatoriu rangului social. De aceea, studiind mesele din Evul Mediu, aflam multe lucruri si despre societate, organizarea ei, activitatile economice, normele culturale si simbolistica sa." (Eric Birlouez)

Pentru intalnirea informala de joi, 12 noiembrie, ora 17.00, Eric Birlouez a pregatit o prezentare multimedia care contine reproduceri ale miniaturilor medievale si care reda atât abundenta de culori si arome de la mesele celor bogati, cât si simplitatea felurilor modeste din casele celor saraci.

*Eric Birlouez este autorul unui tratat despre alimentatia in epoca medievala - A la table des seigneurs, des moines et des paysans du Moyen Âge (Editions Ouest France, 2008) si este pasionat de studierea obiceiurilor alimentare din punct de vedere istoric, cultural, social si simbolic.
*Sursa: 360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1879
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5274 zile, 11 Nov. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .