poze conferinta constelatii familiale

Conferinta Constelatii Familiale

Iasi , Iasi. Vineri 28 Iunie 2013 17:00 - Vineri 28 Iunie 2013
Hotel Capitol, Iasi

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Purtam cu noi atat darurile celor de dinaintea noastra ,cat si „afacerile” nerezolvate în generatiile anterioare. Uneori ne dam seama ca am ajuns in situatii pe care nu le-am dorit si pe care nu le putem intelege prin logica obisnuita, alteori vedem, cu durere si neputinta CUM ISTORIA CELOR DINAINTE SE REPETA SI CU NOI.


Conferinta si WORKSHOP de CONSTELATII FAMILIALE
Vindecare prin Adevar, Iubire si Ordine

IASI,28,29 si 30 IUNIE 2013

28 Iunie 2013 Conferinta de Constelatii Familiale
29-30 Iunie 2013 Workshop de constelatii familiale


DE CE SA PARTICIPI ?

Purtam cu noi atat darurile celor de dinaintea noastra ,cat si „afacerile” nerezolvate în generatiile anterioare.

Uneori ne dam seama ca am ajuns in situatii pe care nu le-am dorit si pe care nu le putem intelege prin logica obisnuita, alteori vedem, cu durere si neputinta CUM ISTORIA CELOR DINAINTE SE REPETA SI CU NOI.


Numai pentru o parte din problemele noastre suntem cu adevarat responsabili si in consecinta avem si solutii. O alta parte se datoreaza „bagajului” INCONSTIENT pe care-l purtam din iubire pentru cei de dinaintea noastra.
Doar ca aceasta iubire este o iubire inconstienta, ce se manifesta paradoxal si ne duce catre esec, boala si chiar moarte.

NU PUtEM SCAPA DE IUBIRE ..ASTA ESTE VESTEA CEA BUNA. Putem doar sa-i recunoastem PUTEREA, SA NE SPRIJINIM DE EA si sa invatam sa ne supunem, CU GRATIE SI DEMNITATE.
Putem doar sa invatam cum anume sa sprijinim iubirea care ne va sustine viata.


In Constelatiile de familie iubirea inconstienta iese la suprafata si devine o iubire care sprijina viata, succesul, implinirea pe o cale proprie, diferita si separata de destinul familiei de origine.

Acest lucru nu este posibil decat daca separarea de familie se face cu respect si cu iubire, onorand si consimtind tot ceea ce a fost inaintea noastra, ca pe un binecunoscut si larg neinteles adevar, ca prezentul se construieste in totalitate pe trecut. Doar onorand si consimtind trecutul ne putem elibera de el si atunci, primim -in gratie- un pic mai multa libertate.

Altfel spus in constelatii invatam(pe propria piele) sa facem trecerea de la iubirea cea „mica”, catre o iubire „mai mare”, invatam sa judecam mai putin, si invatam sa devenim mai smeriti, intr-un sens foarte concret, in fata vietii.

Si asa, cu dimensiuni mai mici(mai putin umflati de omnipotenta), mai putin importanti si ambitiosi, gasim o cale ca viata noastra sa inceapa sa curga, gasim caldura care sa ne insufleteasca si sa ne indrume...in directii pe care nu le stim....dar poate le intuim. Ce nu putem noi ca indivizi, prin vointa noastra, se implineste printr-o vointa si inteligenta superioara noua, catre o implinire a propriului destin si nu catre o repetare a destinelor familiei.

Nu putem vindeca pe nimeni in afara noastra, nu putem decat sa incercam sa ne vindecam pe noi insine....si atunci lumea din jurul nostru se poate schimba. In acest proces de transformare profunda, integritatea si intelegerea limitelor noastre sunt esentiale. Sa incepem cu noi insine si apoi multe devin posibile. Putem vindeca doar familia din interiorul nostru.

Purtam cu noi dezechilibrele din familie astfel ca persoana care lucreaza in constelatii, direct sau indirect, sau doar participa primeste oportunitatea de a intelege cum sa se elibereze de consecintele acestora.

Astfel, in workshopul de Constelatii:

• Se restabileste inclinatia naturala a fiintei umane catre o iubire mai mare si astfel in interiorul persoanei isi gasesc locul de drept toti membrii familiei, uneori uitati, respinsi, exclusi, judecati.

• Se topesc limitele care forteaza persoanele sa ramana in postura de copii fideli in ceea ce a fost dificil sau neterminat in familie inaintea lor.
• Se topesc limitele iubirii inconstiente si imature iar persoana experimenteaza o intelegere, o iubire si o lumina mai mare. Persoana incepe sa experimenteze fidelitatea in bine fata de tot ceea ce a fost inainte.

• Se pot intelege, dupa ani sau generatii, cauzele blocajelor, suferintelor, pierderilor si neimplinilor care se repeta.

• Ne putem impaca cu destinele dificile ale celor dragi, atunci cand intelegem la nivel de suflet ce anume s-a intamplat.

• Si, pentru ca eliberam iubirea in interiorul nostru, ea incepe sa curga altfel, mai liber in sistemul nostru de familie, in jurul nostru.

Fiecare va experimenta intr-un fel unic consecintele acestui proces de curgere mai libera si sanatoasa.
Toate acestea se implinesc doar daca cel care participa sau lucreaza este pregatit sa-si vada propriul adevar inconstient si sa-l imbratiseze.

Constelatiile se bazeaza pe Adevar, Iubire si Ordine.
Daca le doriti in viata voastra atunci in constelatii vi se ofera o sansa si va asteptam. Insa este doar una dintre sansele care ni se ofera in viata, pentru fiecare dintre noi exista multe altele. Daca nu vor fi constelatiile cu siguranta vor fi altele.

CUM FUNCTIONEAZA METODA ?

Ceea ce se intampla in constelatii, datorita adancimii pe care o sondeaza, nu poate fi explicat suficient de bine prin cuvinte. Este o experienta puternica, poate mai puternica decat alte experiente pe care le-ati trait pana acum si foarte concreta. Nu este nevoie sa va fortati imaginatia pentru a avea acces la experienta.
Cu ce anume ramane o persoana depinde in cea mai mare masura de ea insasi, si de abia asteptam sa relatati singuri ceea ce se intampla in cele din urma.
Procesul constelatiilor, un proces asemanator cu psihodrama, arata foarte clar ca familia noastra si toti cei care ne-au precedat traiesc in interiorul nostru.
Aceasta metoda de terapie transgenerationala sprijina persoana sa-si gaseasca locul care i se cuvine in cadrul Sistemului din care face parte.
În cadrul acesteia se recunoaste persoana ca un individ de sine statator, cînd este vorba de decizii si responsabilitati, dar si legaturile sale in interiorul Sistemului din care face parte si căruia îi aparţine, deci realitatea psihologica a individului de a fi parte a ceva mai mare.

Metoda ajuta la cresterea, evolutia si maturizarea persoanei, care isi recupereaza in acest fel puterea reala ca individ in fata vietii si a destinului. Persoana are oportunitatea de a-si gasi locul care ii corespunde in cadrul Sistemului; de a clarifica ceea ce este / ceea ce nu este, ceea ce-i corespunde /nu-i corespunde, daca solutia unei dificultati este sau nu este in puterea sa, in asa fel incat sa poata recunoaste si respecta aceasta ordine.

Consecinta este sprijinirea in procesul de crestere si evolutie pana cand omul isi recupereaza IDENTITATEA, INDIVIDUALITATEA SI LIBERTATEA DEPLINA si iese din starea de „victima” a destinului, atat cat este posibil pentru noi ca fiinte umane.

SITUATII IN CARE POATE FI DE AJUTOR PARTICIPAREA LA UN WORKSHOP DE CONSTELATII DE FAMILIE:
In majoritatea cazurilor este un ajutor cand avem de-a face cu teme care produc disconfort, diminuarea calitatii vietii, suferinta sau probleme din cauza unor fapte pe care nu suntem in stare sa le recunoastem cu claritate, sau aspecte in care constient sau inconstient suntem plasati in dezordine sau intr-o pozitie injusta.

Sunt o multime de teme care pot fi abordate de la unele foarte grave la altele mai putin grave: moartea copiilor, victime din razboaie, crime de tot felul etc. morti injuste sau tragice, morti care nu au fost integrate sau recunoscute, dolii care nu au fost duse la capat, toate evenimentele care implica morti si care au lasat teme nerezolvate se pot lucra cu aceasta metoda. Desigur pot fi abordate situatii care sunt consecintele nedreptatii, toate formele de nedreptate, lipsa de recunoastere, adevar si minciuna; adevaruri nerecunoscute sau netransmise, minciuni transmise sau ascunse, tot ce ascunde adevarul, tot ce ne departeaza de realitate, toate secretele de familie, toate pierderile si doliile, toate minciunile, bolile grave, suferinta persoanelor...

DE FAPT TOT CE IMPLICA NERECUNOASTERE / NEACCEPTARE A REALITATII SI LIPSA DE RESPECT FATA DE ACEASTA REALITATE, toate sunt teme care pot fi abordate cu Metoda Constelatiilor Familiale.

Pot fi abordate toate temele legate de relatii : familia, respectul fata de ea si membrii ei, loialitatea oarba; relatii umane, respectul fata de aceste relatii, fidelitatea, adevarul, sinceritatea, toate temele relationate cu banii, tot ce este relationat cu sanatatea, temele relationate cu confruntari personale importante etc.
In esenta pot fi lucrate toate temele care împiedică gestiunea totală sau parţială a VIEŢII sub toate formele ei, indiferent dacă se produce de o manieră conştientă sau inconştientă, de origine trecută sau prezentă.
În general aceste teme creează complicaţii in viaţa persoanelor care aparţin sistemului pentru că sunt teme care atentează contra integrităţii Sistemului de familie.


Exemple de evenimente care afecteaza sistemul de familie:
• moarte prematură a copiilor, părinţilor sau bunicilor;
• divorţuri, relaţii anterioare, inclusiv ale părinţilor şi bunicilor;
• accidente tragice în care a murit un membru al familiei;
• avorturi naturale şi provocate;
• un membru al familiei este criticat/judecat, exclus, considerat ”oaia neagră”;
• fapte de război;
• supravieţuitori – vina/pierdere;
• o mamă care moare la naşterea copilului;
• violuri, abuzuri, injustiţii;
• morţi premature (sub 25 de ani, sau părinţi care au copiii mai mici de 15 ani);
• sinucidere sau încercare de sinucidere;
• crime în special asasinate;
• cineva înşelat, nedreptăţit (dezmoştenit, sau falsificări de acte în moşteniri etc.);
• cineva a fost condamnat la închisoare; internat într-un ospiciu;
• cand au fost destine şi incidente grave:
o Copii ilegitimi sau copii daţi în adopţie sau abandonaţi;
o Boli grave, handicapuri;
o Persoane ucise, torturate sau nedreptatite profund;
• Părinţi de naţionalităţi sau culturi diferite; emigrări;
• Relaţii anterioare importante ale unuia din părinţi.


Sambata-Duminica, 29-30 IUNIE 2013 ,Iasi
Facilitator ION BUCUR
_______________________________________________________
CONSTELATIILE FAMILIALE – reprezinta metoda construita de catre un psihoterapeut german etc., Bert Hellinger, dupa zeci de ani integrare a practicii sale de psihanaliza, Gestalt terapie, NLP, analiza tranzactionala, spiritualitate, terapii sistemice de familie.
Baza care susţine metoda Constelaţiilor Familiale este REALITATEA iar motorul este RECUNOAŞTEREA acestei realităţi.
Există o frază a lui Bert Hellinger care spune: „doar apropierea de realitate ne poate da forţă”.
Constelaţiile familiale SUNT UN DAR facut de Bert Hellinger după integrarea muncii multor terapeuţi geniali şi a experienţelor sale personale in psihoterapie.
Amănunte in plus puteţi afla pe :
http://www.constelatiifamiliale.ro/ro/constelatii-familiale.html
http://www.hellinger.com/


_______________________________________________________


ION BUCUR – psihoterapeut,psiholog, facilitator de Constelatii Familiale.S-a format in aceasta metoda pe parcursul unei experiente de peste sapte ani sub indrumarea Dorinei Mocanu, Alberto Iturbe Lete, Franz Ruppert, Jutta Ten Herkel si BERT HELINGER.
A facilitat peste 60 de workshopuri de constelatii de familie( aproximativ 900 de constelatii).

Mai multe pe http://www.constelatiifamiliale.ro/ro/ion-bucur.html


LOCATIA : IASI, Hotel Capitol

PROGRAM:
Vineri 17:00 – 20:30 Conferinta cu prezentarea metodei de functionare a constelatiilor si lucrul demonstartiv al unei constelatii, intrebari si raspunsuri pentru participanti.

Sambata 9:30 -10:00 Welcome
10:00- 14:00 Sesiune de terapie sistemica
14:00-15:00 Pauza de pranz
15:00- 18:00 Sesiune de terapie sistemica

Duminica 9:30 – 10:00 Welcome
10:00-13:00 Sesiune de terapie sistemica
13:00-14:00 Pauza de pranz
14:00-16:00 Sesiune de terapie sistemica
16:00-16:30 Incheiere workshop



CINE PARTICIPA ?

Ai trecut printr-un divort si de atunci totul parca s-a naruit?
Stii de avorturi in familia ta?
Stii de relatii extraconjugale in familie si copii nascuti inafara casatoriei?
Relatiile parteneriale sunt neimplinite ?
Stii de vreo adoptie tainuita in familie?
Cineva din familie are o boala grea ?
Stii de pierderi materiale mari ?
Ai pierdut o persoane draga si totul este de nerezolvat?
Stii de sinucideri in familie?
Stii de dezmosteniri ?
Ai auzit de crime in trecutul familiei ?
Stii de experiente de razboi dramatice la bunici,strabunici ?
Ai cunostinta de abuzuri, viol, dependente de orice fel in istoricul familiei?
Cineva a fost lipsit de iubire in famile, abandonat?
Nu iti gasesti scopul si esti lipsit de vointa in viata?
Ai trecut sau treci prin depresii sau poate cineva din familie?
Ai alte situatii de din viata, care iti consuma energia, te „tine legat”, iti genereaza frica, neputinta, sentimentul de debusolare şi blocaj?

CONDITII PARTICIPARE

Se lucreaza la nivel profund in care perceptia si intelegerea obisnuita, rationala si logica nu functioneaza. Este un nivel dincolo de ceea ce stim in mod curent , de aceea este recomandabil sa veniti cu sufletul deschis, fara imagini si asteptari mentale.
Pot participa atat profesionisti ai domeniului cat si persoane fara legatura cu domeniul.


CONTRIBUTIA :
Pentru conferinta:
• 30 ron (pentru plata in avans pana la 20 iunie a.c.)
• 50 ron (pentru plata intre 21-27 iunie a.c)
IMPORTANT : CEI CARE SE VOR PARTICIPA LA WORKSHOP AU ASIGURATA PARTICIPAREA GRATUITA LA CONFERINTA (sau pot invita si ceda locul unei alte persoane care va participa de asemenea GRATUIT la conferinta)
Pentru workshop:
• 220 pentru cei care repeta constalatiile cu Ion Bucur in Iasi(pentru plata pana la 20 iunie a.c.)
• 300 pentru cei care participa prima data la Constelatii cu Ion Bucur (plata intre 21-28 iunie a.c.)
• 280 ron pentru cei care participa prima data (pentru plata in avans pana la 20 iunie 2013),
• 330 ron pentru cei care participa prima data la Constelatii cu ion Bucur (plata intre 21-28 iunie a.c.)

FACILITATE : pentru membrii aceleiasi familii investitia este de 450 ron / 2 persoane (de ex parinte si copil,sot si sotie,frate si sora etc) plata in avans sau 600 ron intre 21-28 iunie 2013.


Va asteptam cu sufletul deschis !
Suna acum pentru inscriere !


Organizator
CONFERINTE SPIRITUALE ROMANIA
Spatiu live de spiritualitate,psihologie si parapsihologie

Email: genoveva.salvaras@gmail.com sau la
telefon 0726 580 568 Genoveva Salvaras.


Numarul maxim la workshop este de 30 de participanti.

MODALITATI DE LUCRU:
Se lucreaza cu toti membrii grupului prin exercitii de grup sau in grupuri mici. In afara de aceasta modalitate aproximativ 16 persoane pot lucra direct propria constelatie. De asemenea participarea ca reprezentant intr-o alta constelatie este o modalitate puternica de lucru si de insight. Chiar si ca observator beneficiile constelatiilor pot fi la fel de mari ca si ale celor care lucreaza direct, uneori chiar mai mari deoarece persoanele implicate pot dezvolta diverse rezistente in timp ce, neimplicat, poti avea acces la intelegeri profunde ale propriilor problematici.



Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/173115669518293/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 889

Eveniment postat de organizator

conferintespirituale

Adaugat in urma cu 3955 zile, 30 Mai. 2013

Adaugat de genovevasalvaras

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 14

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .