poze 22 septembrie ziua europeana fara masini

22 septembrie - Ziua Europeana fara Masini

Iasi , Iasi. Marţi 22 Septembrie 2009

Categorii: Alte Evenimente

Locatie: Iasi Data: 22.09.2009 Pret: - Web/sursa: www.primaria-iasi.ro Email: -

In fiecare an, in centrul marilor orase europene, traficul este oprit pentru câteva ore, intr-un perimetru destinat exclusiv pietonilor, biciclistilor si vehiculelor ecologice astfel incât localnicii se pot bucura de orasul lor, mai linistit si mai putin poluat.

Aceasta initiativa, apartinând Comunitatii Europene, isi propune sa atraga atentia asupra necesitatii de a proteja mediul inconjurator deoarece asistam la o crestere constanta a numarului de autovehicule si a traficului in oras ce conduce la o degradare a vietii cetatenilor: poluarea aerului, zgomot, blocarea circulatiei.

Cu aceasta ocazie Primaria Municipiului Iasi organizeaza, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean si al Directiei pentru Sport Iasi, concursuri de desen si competitii sportive pentru elevi.

Conform masuratorilor realizate de catre reprezentantii Ministerului Mediului, nivelul de poluare in perimetrul interzis circulatiei scade la valori de pâna la 10 ori mai mici decât in perioada când circulatia autovehiculelor este permisa.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 517
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 4912 zile, 28 Aug. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
  • Ai ceva de zis?

    .