poze divan film festival la port cetate

Divan Film Festival la Port Cetate

Dolj , Port Cetate. Duminică 19 August 2012 - Duminică 26 August 2012

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Cea de-a treia intalnire a degustatorilor de film si arta culinara are loc anul acesta intre 19 si 26 august, sub numele de "Divan Film Festival", pe malul Dunarii, in Portul Cultural Cetate, judetul Dolj.

Fundatia pentru poezie "Mircea Dinescu", cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Consiliului Judetean Dolj si Primariei Cetate invita timp de 7 zile, pe malul Dunarii, in Portul cultural Cetate, la 2 km de localitatea Cetate si 18 km de Calafat, cineasti romani si nu numai din tarile balcanice pentru a se intalni in cadrul unui eveniment cultural-artistic complet diferit fata de cele care au avut loc pana acum in Romania.

Cu o prima editie "Balcanii" si a doua cu "tari dunarene", festivalul a strans alaturi invitati din Romania si tarile invitate, in fiecare zi proiectandu-se filme dintr-o tara anume, inclusiv degustandu-se preparate traditionale.

Timp de o saptamana, si ziua, dar si noaptea, pe un ecran in aer liber, sunt vizionate scurtmetraje, documentare si lungmetraje din sau despre spatiul si mentalitatile balcanice. Farmecul acestei intalniri de pe malul Dunarii, la care participa producatori, regizori, actori, directori de festival, critici de film si jurnalisti din Romania si din strainatate, sta in faptul ca invitatii vor avea prilejul sa deguste pe indelete delicatesele culinaro-cinematografice.

Mai multe detalii: http://timp-liber.acasa.ro

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4286 zile, 31 Iul. 2012

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .