poze concert bucium in craiova la cult music club
poze concert bucium in craiova la cult music club poze concert bucium in craiova la cult music club

Concert Bucium în Craiova, la Cult Music Club

Dolj , Craiova. Vineri 17 Martie 2023 20:00 - Vineri 17 Martie 2023
C.D.Fortunescu

Categorii: Muzica si Concerte

Trupa Bucium lansează albumul Zimbrul Alb la Craiova, pe 17 martie

Trupa bucureşteană Bucium revine, alături de Ligia Hojda (finalistă a Vocii României și membră a trupei MA RA MU), în Craiova, vineri, 17 martie, în club Cult Music, Strada C. D. Fortunescu 18, pentru lansarea celui mai recent album al trupei, Zimbrul Alb.Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.
Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.
Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.
Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.Albumul Zimbrul Alb a primit recenzii extrem de favorabile în presa internațională, aceasta atrăgând vânzări ale albumului în întreaga lume.
Albumul a fost mixat de Dan Georgescu, muzician al trupelor byron, Kumm, Moon Museum și un inginer de mix cu un portofoliu impresionant – The Mono Jacks, Luna amară, Lucia, Grimus, byron, la Unda Recording. De masterizare s-a ocupat Marco D'Agostino, de la studioul 96khz.it, cunoscut pe scena metal pentru colaborarea constantă cu Lacuna Coil.Single-ul principal al albumului este piesa Cântecul Soarelui, o colaborare cu Ligia Hojda la voce, Mihnea Ferezan de la Roadkillsoda la chitară, alături de Costin Adam de la Phoenix și Dan Albu de la Nexus, ambii la backing vocals.
Link videoclip aici: https://www.youtube.com/watch?v=MB998qJe3H4


„Într-un fel, albumul trupei bucureștene este despre world music, unde rock-ul progresiv se combină cu metalul, nuanțat cu folk și la final adaugă peste tot o glazură simfonică. Dacă această muzicalitate, alături de ambalajul albumului, nu depășește noi granițe, nu știm ce altceva ar face-o.” IMPE.FI
„Sunt multe schimbări în cântece, poți să treci de la visător la fioros într-un singur cântec și trupa reușește acest lucru cu mare măiestrie. Pot cu ușurință să interpreteze un cântec, sau o compoziție, ar fi un cuvânt mai potrivit, de exemplu Greuceanu, la zece minute și jumătate, fără să te plictisească o secundă”. FOLK-METAL.NL
„Folk-rock-ul se întâlnește cu greutatea metalului, cu elemente progresive plăcute, neobtruzive și cu post-rock-ul. Viorile dau muzicii ceva nepământesc și diafan. Cântecele sunt câteodată reținute, câteodată explozive. Câteodată epice, câteodată luminoase și aerisite. Această mixtură face Zimbrul Alb extrem de variat și de versatil și te invită să-l asculți din nou și din nou.” STORMBRINGER.AT


Mai multe detalii: https://m.iabilet.ro/bilete-craiova-concert-bucium-lansarea-albumului-zimbrul-alb-82933/

Pret bilet: 45 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 142
Cuvinte cheie: Concert , Folk , Metal , Rock , Evenimente Craiova

Eveniment postat de organizator

audiosama records

Adaugat in urma cu 268 zile, 13 Mar. 2023

Adaugat de bucium

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Craiova
concert direc ia 5 craiova

Concert Direcția 5 Craiova

Dolj, Craiova. Luni 18 Martie 2024
stand up comedy cu toma cristi sorin parcalab

Stand-up Comedy cu Toma, Cristi & Sorin Pârcălab

Dolj, Craiova. Joi 7 Decembrie 2023
doua inimi raoul valentin sanfira craiova

DOUA INIMI – RAOUL & VALENTIN SANFIRA Craiova

Dolj, Craiova. Luni 18 Decembrie 2023
concert sarmalele reci craiova

Concert Sarmalele Reci Craiova

Dolj, Craiova. Sâmbătă 9 Decembrie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .