poze vernisaj mircea nicolae sase proiecte craiova

Vernisaj: Mircea Nicolae - Şase proiecte, Craiova

Dolj , Craiova. Sâmbătă 27 Iunie 2015 19:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

ElectroPutere Gallery are plăcerea să vă invite sâmbătă, 27 iunie, ora 19 la vernisajul expoziției personale a artistului vizual Mircea Nicolae.


Șase proiecte

”De ceva timp încerc să înțeleg orașul în care locuiesc, cu ajutorul mai multor medii artistice. Folosesc fotografia pe film pentru a urmări transformările fațadelor de bloc, ale stațiilor de autobuz si ale altor fragmente de oraș care pot fi introduse într-o serie, sau care sunt ele însele serii de obiecte plasate în spațiul public. Estetica acestor imagini poate fi numita realism documentar, adică un amestec de studiu tipologic, combinat cu o încercare de subliniere a seducției vizuale pe care obiectele o emană.
În același timp, urmăresc cu interes atât spatiile de folosință comună din blocurile de locuințe, dar și obiectele cotidiene și activitatea civica a locatarilor, pe care le transform, sau le interpretez, producând serii de obiecte și gesturi simbolice.
Împreună cu Ana-Maria Ciceala explorez spațiile publice și părăsite, atât din punct de vedere al traseelor, al texturilor și al stărilor mentale, dar si drept niște construcții vizuale care pot fi comunicate prin mișcare și prin acțiuni filmate. Nu in ultimul rând, iau de pe stradă obiecte găsite și flori căzute de la balcon, pe care le așez în noi configurații, care subliniază viziunea mea despre București, drept un loc ușor inteligibil si plin de viață.” (Text de Mircea Nicolae)

Mircea Nicolae s-a născut în 1980, trăiește și lucrează în București. A fost premiat cu Special Prize la FGAP în 2010. A participat la numeroase expoziții printre care Pink Caviar la Louisiana Museum of Modern Art și One Sixth of the Earth: Ecologies of Image la Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León din Leon. În 2011 a expus la cea dea 54 ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, iar în 2015 la Vienna Biennale.

Vernisajul va avea loc sâmbătă 27 iunie începând cu ora 19.00 în clădirea Clubului Electroputere, actualul Teatru pentru Copii și Tineret Colibri. Program de vizitare: miercuri – sâmbătă între orele 17.00 – 19.00 sau cu programare la 0724043960

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 632
Cuvinte cheie: Craiova
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2725 zile, 22 Iun. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

  • Ai ceva de zis?

    .