poze folk you florian pittis

Folk You! Florian Pittis

Constanta , Vama-Veche. Joi 2 August 2012 19:00 - Duminică 5 August 2012
Vama-Veche

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Alaturi de artistii care au contribuit prin actul lor creativ la renumele festivalului, anul acesta avem nume in premiera la Folk You! Florian Pittis: Dumitru Farcas, Desperado, Bere Gratis, Adrian Naidin, Sarmalele Reci, Timpuri Noi si trupa lui Kempes – Rezident Ex.

O alta premiera la Festivalul Folk You! Florian Pittis este lansarea celui de-al doilea album de autor al lui Emeric Imre. Sambata, 4 august, intr-un spatiu neconventional, chiar pe plaja, artistul va sta la dispozitie pentru a va oferi mai multe detalii legate de noul album „Tarziu”. Lansarea incepe la ora 17:00 si nu se va termina pana cand, Emeric Imre si colegii sai de trupa - Adelina Bolot, Gabi Ghita, Sorin Zamfir si Razvan Krivach-, nu vor servi pe toata lumea care pofteste la autografe. 

„Am inceput inregistrarile anul trecut in luna mai, in studioul de la Cluj al lui Sendi Deac de la trupa Desperado... - declara Emeric Imre. In decembrie eram aproape, gata dar ne-am impotmolit la partile de chitara si la Razvan Krivach, peste care au navalit tot felul de situatii de viata care l-au incetinit in concentrare. Eu credeam ca vom lansa anul trecut in toamna, apoi in iarna, pe urma anul acesta - in primavara- era aproape cert... Am am mai retusat si iata ca se pare ca tot ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat si lansarea va fi... <>, la Vama Veche, la festivalul cel mai drag noua - Folk You!” 

Festivalul Folk You! s-a lansat în 2005. La Vama Veche, Florian Pittis a declarat deschisa, prin Folk You!, "mişcarea de rezistenta împotriva prostiei revarsate". Motu încerca, la vremea aceea, sa identifice si sa defineasca genul care a consacrat Festivalul Folk You!: "Ce sa insemne folkul? - se intreba el, adaugand: "Un om cu o chitara? Asta s-ar putea sa însemne şi blues-ul. Un om care isi cânta propriile compozitii? Si la blues se intampla lucrul asta. Folk este destul de apropiat de folclor... Sa fie oare nevoia de cultura a unor oameni care si-au pierdut calitatea de tarani si n-au dobandit-o înca pe cea de oraseni? Sa fie o întoarcere la origini, pentru ca în antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeşte melopee? Folkul sa însemne numai cântecele de protest? O melodie populara cu autor cunoscut? Cine stie?! S-ar putea sa insemne toate la un loc...". 

Pe 5 august se implinesc 5 ani de cand rebelul indragostit de muzica rock si de teatru, Florian Pittis, a plecat putin dintre pamanteni. Om cu principii, cu probitate si coloana vertebrala, care a avut spiritul liber, a facut doar ceea ce moralitatea sa 
i-a dictat, a ramas fidel Carpatilor (la tigari, ne referim), nu a vrut nici in ruptul motului sa renunte la pleata lui, chiar daca mai-marii regimului comunist, regim in care si-a desfasurat cariera, l-au sicanat si l-au tinut mai mult in spatele camerelor de luat vederi... Pe el, pe marele rebel, il vom omagia cum se cuvine duminica, 5 august, pe scena festivalului care ii si poarta numele. 

Parteneri Media: Antena 2, Tvr2, Neptun TV, Rock Fm, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Constanta 

Program 
Folk You! - Florian Pittis (Edi]ia a VIII-a) 

JOI 2 august 
Ora 19:00 
Poze cu Sunet 
Cristi Dumitrascu si Andreas Aron 
Adrian Ivanitchi 
Magda Puskas 
Andrei Paunescu, Jelena+Totusi 
Doru Stanculescu 
Compact 
Bere Gratis 
Desperado 
Iris 
Celelalte Cuvinte 


VINERI 3 AUGUST 
Ora 19:00 
Claudia Ciobanu & Razvan Krivach 
Foisorul de Folk 
Motto 
George Sarluceanu 
Maya 
Zoia Alecu 
Adrian Sarmasan 
Tudor Gheorghe (cu taraf) 
Maria Gheorghiu 
Alina Manole 
Emeric Set 
Taxi 
Phoenix 
Zdob si Zdub 

SAMBATA 4 august 
Ora 19:00 
Strada Mare 
Proiectul Tivodar 
Fox Studis 
Alexandru Andries 
Ada Milea 
Dinu Olarasu 
Adrian Naidin 
Poesis 
Florin Chilian 
Nicu Alifantis 
Mircea Baniciu 
Vama 

DUMINICA 5 august 
Ora 19:00 
Folk Frate 
Tapinarii 
Marius Matache 
Timpuri Noi 
Gheorghe Zamfir & Dumitru Farcas 
Vita de Vie 
Mircea Vintila&Brambura 
Marius Mihalache si Irina Sarbu 
Sarmalele Reci 
Vunk 
Rezident Ex 

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2487
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Vama-Veche
gabriela

Adaugat in urma cu 4267 zile, 13 Iul. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 801

Alte Evenimente din Vama-Veche
sunset festival 2024

Sunset Festival 2024

Constanta, Vama-Veche. 1 Aug 2024 - 31 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .