poze freedom jazz festival

Freedom Jazz Festival

Constanta , Vama-Veche. Joi 19 Iulie 2012 12:00 - Sâmbătă 21 Iulie 2012

Categorii: Festivaluri

festival de jazz international

Organizatorii Freedom Jazz la Vama Veche, eveniment care se va desfășura în perioada 19-21 iulie, au intrat in linie dreapta cu pregătirile pentru cele trei zile de festival. Echipele tehnice ale starurilor internaționale vor sosi la Vama Veche încă din data de 18 iulie, pentru a verifica scenotehnica, spațiile de cazare și cabinele pentru artiști. Festivalul va avea loc în complexul Marina Park, aflat la intrarea în Vama Veche, pe un platou de aproximativ 15.000 de metri pătrați. Artiștii străini vor fi cazați la Cocor Spa Hotel, în Neptun - Olimp. În această perioadă sunt puse la punct ultimele detalii pentru cele trei zile în care muzica bună va fi asigurată de cele mai importante nume ale jazz-ului românesc și mondial, iar la distracție va contribui, cu moderație, și vinul lui Dinescu. «Vinul lui Dinescu » va fi vinul oficial oferit artiștilor străini (care au solicitat la masă vinuri românești), dar va fi accesibil și spectatorilor, la un preț modic de numai 5 lei. Au fost stabiliți prezentatorii celor trei zile de festival: Florian Lungu, Mike Godoroja și, în premieră în rol de gazdă a unui festival de jazz, Cătălin Ștefănescu.

Biletele pentru Freedom Jazz Festival se gasesc la Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas, Carturești, Sala Palatului, Palatul Copiilor, Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu și online pe www.eventim.ro, www.biletoo.ro, www.myticket.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro.
Pretul unui bilet este de 40 de roni pentru accesul zilnic sau 90 de roni pentru un abonament.

Organizatorii, le oferă spectatorilor care își cumpără abonamente pentru cele 3 zile de festival, locuri de campare în incinta Marina Park, la un preț de 15 lei/ zi de persoană. Rezervările se pot face pe www.marinapark.ro , înceâand cu 9 iulie, pe baza abonamentului.


I LIKE ROMANIA, CU MARIUS MIHALACHE. Unul din cele mai importante proiecte românești care vor fi prezentate la Freedom Jazz este “I like Romania”, semnat de Marius Mihalache, care este și directorul artistic al festivalului. «I like Romania » este un proiect la care lucrez de câțiva ani și pe care l-am finalizat chiar în aceste zile. Începând de săptămâna viitoare, voi lucra împreună cu echipa mea la punerea în scenă a concertului, în care il voi avea ca invitat special, cu un moment coregrafic, pe prietenul meu Răzvan Mazilu. După ce a auzit muzica, Răzvan s-a oferit să ilustreze acest proiect cu o creație originală. Aștept cu emoție întâlnirea cu publicul din Vama Veche, cel care m-a primit de fiecare dată într-o maniera care mi-a dat o energie aparte. De altfel, așa cum am mai spus, însăsi alegerea acestui loc pentru prima ediție a festivalului Freedom Jazz a fost motivată de publicul din Vama Veche, care merită un moment artistic de cel mai înalt nivel», a declarat Marius Mihalache.

WORLD-JAZZ DE HOLLYWOOD LA VAMA VECHE. Pianistul Raul Kusak si violoncelistul Adrian Naidin prezintă vineri, 20 iulie, la “Festivalul Freedom Jazz Vama Veche”, “Cântince’n cerc”, o revelație world-jazz al începutului de an. Proiectul, care a fost aplaudat în primă audiție în luna mai, la grădina Green Hours din București, este prezentat în festival în avanpremiera albumului cu același nume, care va fi lansat oficial în toamna acestui an. Jazz contemporan explorând teme tradiționale într-o fuziune cu adevărat inedită: doi muzicieni cu personalități si cariere diferite, pianistul Raul Kusak și violoncelistul Adrian Naidin, colaborează în premieră, secundați de Eugen Amarandei la contrabas și Gabriel Bălașa – percuție. Tradițional și de avangardă, “Cântice'n Cerc” are sorginte clară din filonul tradițional românesc, pe care-l explorează cu geniu, îmbogățindu-i vigoarea originală cu nuanțe și subtilități contemporane. Artiștii dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în zona modernă, experimentală, specifică jazz-ului actual european. Tehnic și non-conformist, Raul Kusak își testează imaginația într-un experiment acustic inedit și printr-o colaborare în premieră: Adrian Naidin. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. Proiectul a convins din prima audiție, iar cei doi muzicieni au fost cooptați în echipa unei producții cinematografice internaționale, alături de nume mari ale muzicii și ale filmului mondial.

PREMIERE LA FREEDOM JAZZ. Fundatia Bravo, organizatorul « Freedom Jazz la Vama Veche », a anunțat lista artiștilor români invitați să concerteze în cele trei zile de festival (9-12 iulie). Printre aceștia, Corneliu Stroe & Balcanamera sau Romanian Power Trio Mihalache *Țăndarică* Horja. În program sunt incluse experimente jazz cu Berti Barbera, Adi Tetrade Fusion Dynasty sau Marius Popp Quartet. Muzicuță și alte sunete pentru urechile fine cu Marcian Petrescu & Trenul de Noapte, care vor lansa în cadrul festivalului albumul « Descantece de blues ». Mike Godoroja & Blue Spirit vin cu blues în sound acustic de kazoo, chitară slide şi voce, dar vor prezenta la Vama Veche, în primă audiție, și câteva piese de pe noul album ”Hippie cu diamante“. La 30 de ani după despărțire, veterani ai jazz-rock-ului românesc – trupa Basorelief – se va reuni pentru a le cânta iubitorilor de jazz din Vama Veche.

STELE ALE JAZZ-ULUI MONDIAL. Fusion jazz-rock și funk cu “cel mai bun baterist de fusion din lume”, percuționistul american de origine panameză Billy Cobham, harmonica blues cu americanul Boo Boo Davis, faimos pentru misiunea asumată de a păstra vie tradiția blues-ului original - prima ediție a Festivalului Internațional “Freedom Jazz la Vama Veche”, care se va desfășura în perioada 19-21 iulie, propune un line-up excepțional, cu nume importante ale jazz-ului mondial. Jazz manouche cu olandezii Johnny & Mozes Rosenberg, bossa-nova, jazz și funk cu formația brazilianului Sergio Mendez, nominalizat la Oscar pentru melodia "Real In Rio", inclusă pe coloana sonoră a filmului “Rio”, un muzician care a căpătat notorietate de masă din colaborările cu artiști ca Black Eyed Peas sau după ce a interpretat, la gala Oscar din 1968, o piesă inclusă pe coloana sonoră a filmului Casino Royale (1967), “The Look Of Love”. Americanii Blood, Sweat & Tears, faimoși pentru stilul eclectic, în care amestecă jazz, rock, pop sau funk, se numără printre invitații speciali la “Freedom Jazz la Vama Veche”, alături de Nights of Jazz Guitars, patru virtuozi ai instrumentelor cu coarde care, alături de invitatul lor, francezul Philip Catherine, vor prezenta, pe 21 iulie, proiectul “Night Of Jazz Guitars”.

Pentru informatii suplimentare:
Elena Bisca – Coordonator Proiect
0734.738.471

Mai multe detalii: http://freedomjazzfestival.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2362
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Vama-Veche
daniela

Adaugat in urma cu 4300 zile, 20 Iun. 2012

Adaugat de daniela dulce

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3087

Alte Evenimente din Vama-Veche
sunset festival 2024

Sunset Festival 2024

Constanta, Vama-Veche. 1 Aug 2024 - 31 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .