poze concert mircea vintila in vama veche

Concert Mircea Vintila in Vama Veche

Constanta , Vama-Veche. Sâmbătă 27 Iunie 2009 20:00
"Papa la Şoni" - str. Sfinţii Voievozi 13

Categorii: Cluburi si Discoteci , Muzica si Concerte

Sambata, 27 iunie 2009, Mircea Vintila va sustine un recital pe malul marii in Papa la Şoni din Vama Veche.

Mircea Vintilă este un interpret român de muzică folk, cu o activitate discografică şi concertistică bogată. Cântecele sale debordează de melodicitate şi o atenţie deosebită acordată "vorbelor". De la "Lordul John" la "Dramă de cartier", fanii au savurat o listă întreagă de adevărate hituri.
A cântat alături de alţi prestigioşi artişti (Mircea Florian, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu) la primul festival studenţesc de folk din anul 1971, la clubul "303" al Politehnicii bucureştene, apoi la clubul "Universitas", la "Casa de Cultură a Studenţilor" şi în Cenaclul Flacăra.

La a doua ediţie a Festivalului "Primăvara baladelor" câştiga "Marele Premiu" cu piesa "Lordul John". Cu piesa "Bade Ioane" câştigă premiul "Teletop" al Televiziunii Române, iar cu piesa "Făt Frumos" caştigă premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

A editat primul disc single, Pământul deocamdată - Mielul, în anul 1974. În 1975 lansează un alt disc single, Hanul lui Manuc - Bade Ioane. Urmează primul LP de mare succes in 1976, intitulat Crezul meu, o parte din piese fiind orchestrate de Dan Andrei Aldea.

n 1982 urmează un alt LP Peripeţii noi şi apoi, în 1986, un alt album, intitulat Mircea Vintilă. (Titlul original era Se retrage la Vatra Luminoasă, dar nu a fost acceptat.) În perioada 1978-1984 au fost editate două compilaţii folk pe care apare în total cu patru piese.

În 1990 primeşte Marele Premiu pentru întreaga Activitate în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk "Om bun". Urmează o serie de turnee in Austria, Franţa, Germania, Rusia şi Slovacia. Susţine spectacolul "Faţă în faţă cu lumea" la Teatrul "Bulandra", alături de Florian Pittiş, cu care în anul 1992 editează albumul Nu trântiţi uşa. La acest album colaborează pentru prima dată cu Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici, care s-au implicat ca orchestratori în realizarea materialului.

În 1992 fondează împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiş şi Vlady Cnejevici grupul Pasărea Colibri, desfăşurînd o prestigioasă activitate discografică şi de turneu în ţară şi străinătate (SUA, Canada, Germania).

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1757
Cuvinte cheie: Concert , Evenimente Vama-Veche
vinsieu

Adaugat in urma cu 4914 zile, 26 Iun. 2009

Adaugat de VinSiEu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 178

  • Ai ceva de zis?

    .