poze curs perfectionare pe litoral forme de control integrate

Curs perfectionare pe litoral: Forme de control integrate

Constanta , Mangalia. Miercuri 3 August 2016 - Duminică 7 August 2016

Categorii: Conferinte si Seminarii

Cursul "Forme de control integrate la entitatile de interes public" este un curs autorizat ANC, organizat in statiunea Venus de Proiect-ContaPlus, in perioada 3 - 7 AUGUST.

**PONT : Daca te inscrii pana in data de 15 IULIE, vei primi automat discount-ul Early Bird. Solicita mai multe informatii la: 0730.102.230.

CUI SE ADRESEAZA?
◊ Managerilor;
◊ Sefilor de departamente;
◊ Membrilor de structuri infiintate pentru implementarea SCIM;
◊ Angajatilor imputerniciti cu exercitarea formelor de control intern in cadrul entitatii.
◊ Persoanelor care doresc sa se familiarizeze cu aceste metode de control.

SCOPUL CURSULUI
Familiariza angajatii responsabili cu implementarea formelor de control intern din cadrul entitatii cu responsabilitatile in exercitarea atributiilor.

LECTORI INVITATI:
Bogdan Marcel Ginghina - Specialist in audit intern si control intern managerial
Dragos Niculae - Specialist in managementul riscului si control intern managerial (certificarea CRMA)

Care sunt subiectele abordate in cadrul cursului?
TEMATICA:

I. Audit financiar: liste de control, atentionari, studii de caz, aplicatii practice. Standarde de audit. Raportul de audit financiar – efectele constatarilor.

1. Obiectivele auditului financiar si certificarea conturilor;
2. Planificarea misiunii de audit - intelegerea entitatii, identificarea riscurilor, calculul materialitații si abordarea auditului, experti externi si cererea de informatii, studii decaz;
3. Executia bugetara - procesul de achizitii - proceduri de audit, proceduri de fond – teste analitice si teste de detaliu, furnizori – proceduri de audit si parte practica, procesul de vanzari, subventii pentru investitii – proceduri de audit si parte practica, mijloace fixe, procesul de salarizare si resursele umane, studii de caz;
4. Raportarea - rezultatele misiunii de audit, scrisoare de reprezentare, comunicarea catre cei insarcinati cu guvernanta, raportul de audit, studii de caz.

II. Analiza situatiilor financiare ale entitatilor de interes public in auditul financiar. Standarde de contabilitate.

1. Cadrul international si national de reglementare;
2. Cerinte privind calitatea informatiilor furnizate de situatiile financiare ale institutiilor publice;
3. Sistemul de raportare financiara in institutiile publice;
4. Institutii cu atributii in domeniul elaborarii de norme si reglementari in domeniul contabilitatii, planul de conturi general si modelele situatiilor financiare;
5. Politici contabile si proceduri contabile privind intocmirea si prezentarea situatiilor financiare ale institutiilor publice;

III. Achizitii publice: identificarea zonelor de risc.

1. Sistemul institutional in achizitii;
2. Procesul de atribuire contracte;
3. Specii de contracte de achizitie publica vs contracte sectoriale; acord cadru vs contract; contract de achizitie vs contract de concesiune; contract de achizitie vs contract de parteneriat public-privat; indicatori de trucare;
4. Etape in procesul de atribuire;
5. Reguli generale de estimare a valorii contractelor publice;
6. Proceduri de atribuire;
7. Indicii de trucare a licitatiilor;
8. Indicatori de trucare a licitatiilor;
9. Derulare contracte - comparatie, cai de atac, contestatii si actiuni in instanta, indicatori de trucare - concesiuni, parteneriat public-privat - derulare contracte, acte aditionale, acte aditionale la contractul de concesiune.

IV. Auditul performantei: liste de control, atentionari, studii de caz, aplicatii practice. Standarde de audit.

1. Auditul performantei – obiective si principii;
2. Riscul de audit, asigurarea rezonabila, materialitatea, promovarea unei activitati de inalta calitate profesionala si documentatia de audit;
3. Planificarea misiunii de audit al performantei;
4. Executia auditului performantei;
5. Raportarea rezultatelor auditului performantei;
6. Urmarirea implementarii recomandarilor.

V. Ghidul de evaluare a sistemului de control intern in entitatile de interes public. Managementul si evaluarea riscurilor.

1. Conceptul de control intern/managerial.
2. Scopul si definirea standardelor de control intern/managerial.
3. Lista standardelor de control intern/managerial la entitatile publice.
4. Prezentarea cerintelor generale si specifice ale fiecarui standard de control intern managerial, conform noilor reglementari.
5. Analiza cerintelor standardelor de control intern/managerial, din noua legislatie (OSGG nr. 200/2016) comparativ cu cerintele din vechea legislatie (OMFP 946/2005 si OSGG nr. 400/2015).
6. Prezentarea noului chestionar de autoevaluare a standardelor de control intern/managerial la nivelul entitatii publice.
7. Managementul riscului. Bazele managementului riscului. Intelegerea definitiei riscului, conceptelor de risc inerent, risc rezidual, apetit la risc, impact si probabilitate. Identificarea si formularea riscurilor: tehnici si abordari. Exemplu și erori posibile in formularea riscului. Etapele procesului de management al riscului. Organizarea procesului de management al riscului. Responsabilitati ale personalului in cadrul managementului riscului. Identificarea riscului. Metodologia de identificare a riscurilor. Tehnici de identificare a riscurilor. Exemple. Gruparea riscurilor pe categorii. Exemple de categorii de riscuri. Conceptul de apetit la risc. Importanta apetitului la risc. Stabilirea apetitului la risc. Analiza riscului. Importanta stabilirii cauzelor si surselor de risc. Evaluarea riscului. Stabilirea scarii de evaluare a probabilitatii si impactului. Erori posibile. Rationamentul folosit la evaluarea probabilitatii si impactului. Modalitați de reducere a subiectivitatii. Consecintele materializarii riscului. Prioritizarea și reprezentarea riscurilor. Raspunsul la risc (Gestionarea riscului). Tipuri de raspuns la risc. Tehnica de stabilire a raspunsului la risc. Exemple. Monitorizarea procesului de management al riscului. Aspecte urmarite in evaluarea si auditarea procesului de management al riscului. Principalele deficiențe si erori posibile in implementarea standardului 8 – managementul riscului sau a unui proces functional de management al riscului. Exemple de erori in formularea, evaluarea si gestionarea riscurilor, precum si modul de corectare. Elaborarea registrului riscului. Erori posibile.
________________________________________
Cum te poti inscrie?

Te rugam sa ne contactezi la numarul: 0730.102.230 sau prin e-mail: office@proiect-contaplus.ro pentru a solicita formularul de inscriere. Daca ai intrebari, nu ezita sa ne contactezi!

Valoarea investitiei este de 1000lei (daca te vei inscrie pana la data de 15 iulie, 2016) sau 1. 200lei (dupa data de 15 iulie, 2016) – sunt incluse: suportul de curs si materialele auxiliare,networking, coffee break-uri, taxa de examinare A.N.C).

Taxa de servicii de cazare: 1.600 lei -optional- (include: cazare in regim double (patru nopti) si pensiune completa pentru participantul la curs.

BONUS: CAZARE SI MIC DEJUN GRATUITE PENTRU INSOTITOR!

Daca ai intrebari sau esti interesat de alte teme de training, noi iti stam la dispozitie!
Nu ezita sa ne contactezi, iti raspundem cu drag la intrebari.

Mai multe detalii: http://goo.gl/eg064D

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 867

Eveniment postat de organizator

proiect contaplus

Adaugat in urma cu 2829 zile, 29 Iun. 2016

Adaugat de proiect_contaplus

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 378

  • Ai ceva de zis?

    .