poze fidelitate

Fidelitate

Constanta , Constanta. Marţi 9 Mai 2017 19:00
B-dul alexandru Lapusneanu nr. 1

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 100/200

Fidelitate

Teatrul Act prezinta:
“Fidelitate”
O dramă la care se râde cu lacrimi
de Chazz Palminteri
Regia: Dragoş Câmpan
Distributia: Florin Busuioc, Gheorghe Ifrim, Adelaida Zamfira
Firescul care înfruntă excesele
Dragoş Câmpan face parte din res­pec­tabila categorie a regizorilor care au evadat de sub incidenţa teatralismului consacrat – definit prin excese în interpretare – optând pentru exprimarea simplă, firească, cinematografică, în consonanţă cu teatrul contemporan, ale cărui dotări tehnice permit chiar şi vorbirea în şoaptă. Publicul se află în livingul super-elegant al unei familii în­stărite (opera scenografei Maria Dore) în imediata apropiere a eroilor piesei şi, paradoxal, urmăreşte – râzând în hohote sănătoase – acţiunea destul de atroce. Tony (Gheor­ghe Ifrim) este un killer profesionist, pe care Jack (Florin Busuioc) l-a angajat pentru a-l scăpa de Maggie (Adelaida Zamfira), nevasta de care s-a săturat până peste cap în 20 de ani de căsnicie şi care, pe deasupra, mai are şi o asigurare de 1.000.000 de dolari.
Pentru că Tony trebuie să aştepte semnalul telefonic prin care Jack îi dă liber la împuşcarea nevestei, între asasin şi victima legată de scaun se încropeşte un dialog despre fidelitate şi infidelitate, ajungându-se până la dezvăluiri din viaţa nefericită a fiecăruia. Maggie ştie că so­ţul ei, Jack, a înşelat-o încontinuu, iar acum trăieşte un amor nebun cu secretara siliconată Daisy. În schimb, ea l-a înşelat pe Jack o singură dată şi acesta este, probabil, motivul pentru care a şi fost condamnată la moarte. Nu e cu nimic mai fericit nici călăul, iar felul în care Gheorghe Ifrim exprimă traiectoria psihologică a acestuia, de la ucigaşul cinic şi neîndurător, până la bărbatul cumsecade, înţelegător şi chiar vulnerabil, ţine de o virtuozitate actoricească evidentă.
Jojo, psihologul… psihopat
La început, Tony îşi urăşte victima, pentru că aceasta îi aminteşte de fosta lui soţie, pe care a găsit-o – după sistemul standard – în pat cu cel mai bun prieten al lui. Dar s-a răzbunat cu vârf şi îndesat: “I-am lăsat să se căsătorească! Acum divorţează…”. Şi-a pierdut părinţii când avea doar 10 ani, locuieşte într-un “coteţ”, conduce un hârb, ascunde un secret traumatizant, legat de sora lui, şi se tratează la un psiholog, Jojo, care pare mai dezaxat decât pacienţii săi. Deşi nu apare în scenă, fizic, Jojo este o prezenţă pregnantă în spectacol, fiind unul dintre principalele izvoare ale ilarităţii ge­nerale. De psiholog ar avea ne­voie şi Maggie care, cotropită de cea mai adâncă depresie, voia, oricum, să se si­nu­cidă, prin urmare, perspectiva asasinatului n-o impresionează deloc. În schimb, e de nedescris expresia de ulu­ire de pe chipul lui Jack – Florin Busuioc, atunci când, sosind acasă, constată că “moarta” e neaşteptat de vie şi chiar pusă pe chef cu şampanie scumpă.
După lungul stagiu în rolul de “domn de la Meteo”, Florin Busuioc revine pe scenă cu evidenta plăcere de a-şi relua meseria de actor (şi încă unul foarte bun) construind cu migală şi rafinament, alături de partenerii săi de scenă, un eşafodaj fascinant al aparenţelor înşelătoare, la sfârşitul căruia vom afla cine este adevărata victimă, cine – ucigaşul cu sânge rece şi cine are de câştigat, până la urmă, din malversaţiunile puse la cale de soţul dedulcit la rele.

Mai multe detalii: http://www.casadecultura-constanta.ro/detalii-spectacol-317/fidelitate.html

Pret bilet: 60 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 768
Cuvinte cheie: Constanta
dragos dimof

Adaugat in urma cu 2545 zile, 02 Mai. 2017

Adaugat de gemeny_photos

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey
Evenimente Create: 82

Alte Evenimente din Constanta
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara Asfalt 20 de ani

Constanta, Constanta. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert trooper

Concert Trooper

Constanta, Constanta. Vineri 26 Aprilie 2024
concert celelalte cuvinte la constanta

Concert Celelalte Cuvinte la Constanta

Constanta, Constanta. Vineri 31 Mai 2024
zilele orasului constanta 2024

Zilele orasului Constanta 2024

Constanta, Constanta. 17 Mai 2024 - 19 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .