poze lansare de carte calendarul aztec

Lansare de Carte: Calendarul Aztec

Constanta , Constanta. Vineri 15 Iunie 2018 18:00
Libraria Carturesti, City Park Mall Constanta

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Editura Noua Acropolă vă invită la lansarea celui mai recent titlu al său: CALENDARUL AZTEC. Vă așteptăm vineri, de la ora 18, la Librăria CĂRTUREȘTI (City Park Mall).

Albumul Calendarul Aztec este un manual de arheologie însoțit de o colecție de imagini calitative ale codexurile precolumbiene și artefactelor arheologice. Se dorește a fi o introducere a cititorului în cunoașterea istoriei și culturii principalelor civilizații mezoamericane: olmecii, mayașii, totonacii, toltecii, mixtecii, zapotecii, aztecii și a orașului Teotihuacan „locul în care oamenii se transformă în Zei”.
Accentul este pus pe civilizația aztecă: originea acesteia, căi de comunicație, războiul și războinicii, justiția, medicina, educația, scrisul și arta, simboluri, rituri și ceremonii. Pentru Calendarul Aztec se oferă o descriere a celor opt inele astronomice, ce urmăreau mișcarea planetelor Mercur, Venus, Marte și Jupiter. De asemenea, maniera de înregistrare a timpului, calculul zilelor, anilor și a secolelor, împreună cu posibile interpetări ale horoscopului aztec.

Din prolog: Calendarul aztec datează din epoca lui Axayacatl – al șaselea rege aztec, a cărui domnie a durat din 1469 până în 1481 – dar, fără îndoială, este replica unei pietre mult mai vechi. Calendarul a fost utilizat până în anul 1521, ocupând un loc de cinste în Templul Mare din Tenochtitlan dar, când acesta a fost distrus și calendarul a fost îngropat pentru ”evitarea idolatriei”.

Nu avea să mai revadă lumina zilei până la 17 decembrie 1790, când a fost descoperit în timpul lucrărilor de pavare din Piața Mare – Plaza Mayor – a orașului Ciudad de Mexico, unde se afla îngropat la mică adâncime.

Din 1964 calendarul domină ”Sala Mexicană” a Muzeului Național de Antropologie, construit pe locul unde se află pădurea Chapultepec...

Studiul și cercetarea civilizației aztece oferă răspunsuri la întrebări care ne conduc spre o mai bună cunoaștere și înțelegere a trecutului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 623
Cuvinte cheie: Constanta

Eveniment postat de organizator

noua acropola

Adaugat in urma cu 2084 zile, 13 Iun. 2018

Adaugat de NouaAcropola

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 176

Alte Evenimente din Constanta
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara Asfalt 20 de ani

Constanta, Constanta. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert trooper

Concert Trooper

Constanta, Constanta. Vineri 26 Aprilie 2024
concert iris

Concert Iris

Constanta, Constanta. Sâmbătă 23 Martie 2024
concert vunk de luni pana duminica

Concert Vunk - "De Luni Pana Duminica"

Constanta, Constanta. Marţi 12 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .