poze expozitia filosofie si hermetism in renastere

Expozitia "Filosofie si hermetism in Renastere"

Constanta , Constanta. Duminică 14 Februarie 2010 11:00
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Piata Ovidiu nr. 12

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expozitia "RENASTEREA", organizata de catre Asociatia culturala Noua Acropola in colaborare cu Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, programeaza un nou eveniment pentru publicul constantean.

Duminica 14 februarie 2010, la ora 11:00, va fi prezentata conferinta "Filosofie si hermetism in Renastere". Originile Renasterii din Quattrocento-ul Italian sunt strans legate de redescoperirea interesului pentru filosofia si intelepciunea antichitatii, cristalizate in proiectul Academiei Platonice din Florenta. Acest grup entuziast de filosofi a reusit, intr-un mod miraculous, sa gaseasca textele si ideile lui Platon, Pitagora, Aristotel, Epicur sau Seneca, traducandu-le si lasandu-le mostenire viitorului. Numeroase traditii ce au stat la baza filosofiilor acestor titani ai antichitatii sunt redescoperite si reactualizate de studiul comparativ, eclectic al scolii florentine: textele hermetice, Kabala, mistica greaca sau metafizica indiana.
Conferentiar: Adrian Tudose. Prelegerea va fi sustinuta in sala "Vasile Canarache" a Muzeului de Istorie Constanta.
Expozitia poate fi vizitata zilnic intre orele 9:00-17:00 (luni si marti inchis) la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie pana pe data de 28 februarie 2010. Intrarea publicului este libera.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 747
marcel s

Adaugat in urma cu 4735 zile, 12 Feb. 2010

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

  • Ai ceva de zis?

    .