poze festivalul interna ional coral ioan d chirescu

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL CORAL „IOAN D. CHIRESCU”

Constanta , Cernavoda. Sâmbătă 18 Mai 2024 17:00
Casa de Cultură CERNAVODĂ

Categorii: Muzica si Concerte

Veste bună pentru iubitorii de muzică! Capitala muzicii corale româneşti se va muta, în luna mai, la Cernavodă! Administrația Publică Locală organizează cea de-a XLIII- a ediție a ”Festivalului Internațional de Interpretare Corală Ioan D.Chirescu”.

Publicul va avea parte de două seri de spectacol inedit, oferit de 10 ansambluri corale din ţară, dar și din străinătate: Bulgaria, Italia, Turcia. Evenimentul se va desfăşura pe parcusul a două zile: - Sâmbătă 18 mai, începand cu orele 17:00, SECȚIUNEA LAICĂ - găzduită de sala Casei de Cultură; Duminică 19 mai, începand cu orele 17:00, SECȚIUNEA RELIGIOASĂ- la Biserica ortodoxă "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena".
Festivalul va debuta cu o paradă a corurilor, în Centrul Civic al orașului, sâmbătă, 18 mai, de la orele 16:00.
Devenit o tradiţie a comunităţii, iubitorii genului muzical aşteaptă cu nerăbdare acest eveniment, care, anul acesta, reuneşte atât ansambluri corale, cât şi personalităţi marcante ale muzicii corale româneşti, compozitori, dirijori, muzicologi şi profesori universitari, ce vor alcătui juriul onorific al Festivalului, avându-l ca președinte pe profesorul Grigore Cudalbu.
Festivalul este închinat marelui compozitor Ioan D. Chirescu, născut la Cernavodă cel care a fost, timp de şapte decenii, creatorul neegalat al muzicii corale româneşti.
„Un om care cântă este un om bun. Un om care cântă bine este un om fericit şi care îi face fericiţi pe ceilalţi. Corul, cântând, este o stare de graţie şi fericire a celor care cântă şi a celor care îi ascultă şi cu care intră într-o sublimă rezonanţă.”

INTRAREA LIBERĂ

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 103
Cuvinte cheie: Cernavoda
ppdp

Adaugat in urma cu 72 zile, 13 Mai. 2024

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 406

  • Ai ceva de zis?

    .