poze teatru pe drumul sarii

Teatru pe Drumul Sării

Cluj , Turda. Miercuri 17 Octombrie 2012 10:00 - Joi 18 Octombrie 2012
Teatrul Municipal Turda

Categorii: Spectacole si Filme

Festival de Teatru și Arte Performative

”Teatru pe Drumul Sării” are o dublă dimensiune: pe de o parte, oferă comunității locale ocazia de a vedea spectacole de top, atât pentru adulți cât și pentru copii; pe de altă parte, permite actorilor turdeni și invitați și studenților contactul cu personalități teatrale, prin ateliere și conferințe.

Programul festivalului include trei spectacole. Cabaretul cuvintelor de Matei Vișniec, în regia lui Ștefan Iordănescu - o coproducție a Teatrului Municipal Turda cu Teatrul Național din Timișoara - este premiera care deschide festivalul marți seara. Interpreți sunt Cătălin Ursu, Paula Frunzetti, Mădălina Ghițescu, Diana Roșca, Răzvan Popa, Flavia Giurgiu și Cristian Iorga. Scenografia: Velica Panduru, muzica: Ildiko Fogarassy, mișcare scenică: Attila Bordas, light design şi videografică: Lucian Moga.

Celelalte două spectacole prezentate în festival sunt Câte'n lună și în stele/ Caramitru, Mălăele, cu participarea violoncelistului Adrian Naidin, și Gaițele de Al. Kirițescu, în versiunea lui Alexandru Dabija de la Teatrul Odeon.

De altfel, Alexandru Dabija se va afla la Turda, alături de alți cunoscuți oameni de teatru: Alexander Hausvater, Petru Vutcărău, Mihai Măniuțiu, Radu Macrinici, toți urmând să susțină ateliere sau să prezinte conferințe publice.

Festivalul ”Teatru pe Drumul Sării” include și o secțiune dedicată copiilor, cu un spectacol stradal al lui Marian Râlea, o reprezentație cu Cenușăreasa a Teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea și un atelier de machiaj destinat copiilor sub 16 ani al actriței Melania Ursu.

Partenerii Festivalului ”Teatru pe Drumul Sării” sunt: RMB Interauto, Salina Turda, Compania de Apă Turda. Parteneri media: Radio România Actualităţi, România Liberă, Observator cultural, Tribuna, Cultura, Teatrul azi, 24-FUN, Făclia, Steaua, Radio Cluj, One TV Turda, Radio Transilvania Turda, Turdanews, Turdainfo, Ziarul 21, 15 minute

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 914
Cuvinte cheie: Turda
gabriela

Adaugat in urma cu 4208 zile, 17 Oct. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

  • Ai ceva de zis?

    .