poze campionatul interna ional de gatit in aer liber editia a viii a

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber - ediţia a VIII-a

Cluj , Floresti. Vineri 12 Septembrie 2014 18:00 - Duminică 14 Septembrie 2014

Categorii: Alte Evenimente

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber - ediţia a VIII-a

A devenit deja o tradiție, ca în luna septembrie, centrul comercial din inima Transilvaniei să găzduiască o nouă ediție a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber.

Cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei, va avea loc în parcarea Polus Center, în perioada 12 - 14 septembrie 2014.

În cadrul ediţiei din acest an vor intra în competiție echipe de bucătari din România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania și Albania, pentru Cupa Polus Center în Gastronomie.

Întrecerea culinară va fi împărțită pe mai multe etape și categorii de concurs. Astfel, în prima zi a competiției, profesioniștii se vor întrece în arta culinară la categoria A - bufet rece festiv și categoria B - aperitiv/starter/entree, iar în a doua zi de concurs vor avea de parcurs probele categoriei C – unde vor avea de gătit două feluri calde (supă şi fel de bază), a categoriei D – desert de restaurant și a categoriei E – unde vor pregăti un tort festiv pentru 20 de persoane. În ambele zile ale competiției va avea loc și proba categoriei F – meniu tradiţional, dedicată atât profesioniștilor cât și amatorilor.

Evenimentul culinar aduce și o surpriză pentru public. Anul acesta vor avea loc demonstraţii de bucătărie militară de campanie realizate de către maeştri bucătari invitaţi din România, în cadrul-Military Kitchen Show. În timpul celor 3 zile ale evenimentului, la Polus Military Camp, se vor pregăti 8.000 de porţii oferite spre degustare publicului spectator.

În cadrul evenimentului vor avea loc și parada somelierilor, campionatul naţional de pizza și pizza freestyle, un show militar oferit de Asociaţia Tradiţii Militare, demonstraţii de bucătărie suedeză, finlandeză, japoneză, sârbească și coreană. Mai mult, toți cei prezenți vor putea urmări pregătirile echipei Culinare Regionale a Moldovei pentru Cupa Mondială de la Luxemburg , alături de Chef Gigi Fedeleş, Chef Adrian Şipoteanu și Chef Dorel Şipoş.

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, va avea loc în parcarea centrului comercial, în perioada 12 - 14 septembrie 2014.

Mai multe detalii: http://www.poluscentercluj.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1078
Cuvinte cheie: Floresti
vivo cluj napoca

Adaugat in urma cu 3501 zile, 28 Aug. 2014

Adaugat de VIVO! Cluj-Napoca

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 265

  • Ai ceva de zis?

    .