poze adventure cup

Adventure CUP

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 3 Iunie 2011 12:00 - Duminică 5 Iunie 2011
Parcul Central

Categorii: Sport si Excursii

Numar min/max participanti: 500/1000

Finala Adventure CUP


Comunicat de presa 3 iunie 2011


Finala Adventure CUP


570 de elevi clujeni au participat incepand de marti la antrenamente si calificari pentru Adventure CUP in cadrul Zilelor Municipiului Cluj-Napoca. Adventure CUP este o competitie sportiva cu probe absolut speciale - escalada pe panou, exercitii de Tehnica Speologiei Alpine, caiac, si echilibru pe chingi (slackline) organizata de Adventure CAMPS - companie clujeana organizatoare de evenimente outdoor pentru copii si adulti.

Dintre cei 570 de elevi din 15 scoli si licee clujene, 106 s-au calificat in finala ce are loc azi, incepand cu ora 12.30, in Parcul Mare, zona lacului Chios. Acesti 106 elevi calificati fac parte din 25 de echipe ce concureaza la trei categorii: clasele V-VI, clasele VII-VIII, si clasele IX-X.

Pentru fiecare categorie premiul cel mare este o excursie pe care Adventure CAMPS o va organiza pentru toti elevii clasei din care provine echipa castigatoare.

Adventure CUP in cifre si date:

Antrenamente: 570 elevi;
Calificari: 164 elevi;
Calificati: 106 de elevi din care: 39 la clasele V - VI, 32 la clasele VII - VII, 35 la
clasele XI-X.

Pe scoli calificate:
V - VI: Liceul de Informatica, colegiul National George Cosbuc, Colegiul National Emil Racovita, Liceul de Muzica, Liceul Brassai;
VII - VIII: Colegiul Ana Aslan, Colegiul National Emil Racovita, Liceul Al Vaida Voievod, LPS, Liceul de Informatica;
IX - X: George Baritiu, Liceul Economic, Liceul de Informatica;

Despre Adventure CAMPS:

Adventure CAMPS este o companie specializata pe activitati de aventura pentru copii si tineri intre 3 si 18 ani. Taberele organizate in diferite locatii din Romania (Suncuius, Straja, Gura Raului) si strainatate (Franta, Austria) au activitati axate pe aventura: drumetie, escalada, speologie, mountainbike, tir cu arcul, caiac, orientare, canioning, via ferratta, ski, snowboard si au o participare de peste 4000 de copii in ultimii 10 ani.
De asemenea Adventure CAMPS a fost partener in diferite actiuni realizate in Cluj-Napoca: Zilele Speologiei Clujene, Ziua Mediului, Noaptea Liliecilor etc.
Echipa Adventure CAMPS este formata din iubitori ai muntelui, specialisti in activitatile tehnice pe care le propune, membri ai Federatiei Romane de Speologie, monitori de speologie, canioning si salvaspeo, membri in echipele de salvamont-salvaspeo, animatori certificati pentru activitati cu copiii in Centrele de vacanta.


Activitatile propuse in concurs:

TSA (Tehnica Speologiei Alpine): s-a montat o coarda de speologie intr-un copac la o inaltime de 4 – 5 m, trecuta printr-un scripete iar un capat atarna liber iar celalalt a fost legat printr-un sistem de coborare de trunchiul copacului. Proba consta in urcarea cu sisteme de urcare pe blocatoare pe capatul liber pana la scripetele din copac. Pentru coborarea participantilor se va utiliza sistemul de coborare prin care este trecut capatul legat de copac.

PERETE DE ESCALADA ARTIFICIAL: este un perete realizat din fibra de sticla, special construit pentru antrenamentele de escalada indoor sau outdoor, profilat in forma de stanca, pe care sunt montate prize de escalada, fixat de o schela de constructii sprijinita si asigurata de un copac. Participantii urca in sistem mansa si vor fi asigurati cu o coarda de catre o persoana din echipa de organizare.

CAIAC: activitatea de caiac se va desfasura pe lacul de la Cazino si va consta in parcurgerea unui traseu sinuos cu o ambarcatiune de doua locuri din fibra de sticla, iar participantii vor avea veste de securitate. O echipa de interventie va fi pregatita cu o hidrobicicleta si un caiac.

TRASEUL DIN CHINGI - Slackline: Mai multe chingi auto, cu rezistenta la rupere de 5000 kg sunt fixate intre copaci la inaltimea de 40 cm iar participantii trebuie sa parcurga in echipa acest traseu.

Pentru informatii suplimentare apelati - 0743-119191 - Calin VODA - coordonator de proiect.


Adventure CAMPS


Mai multe detalii: http://www.adventurecamps.ro/adventure-cup

Comenteaza pe Facebook
gazdac ioana

Adaugat in urma cu 4683 zile, 03 Iun. 2011

Adaugat de Gazdac5742

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .