poze ziua hbo la tiff 2011

Ziua HBO la TIFF 2011

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 9 Iunie 2011 15:30 - Vineri 10 Iunie 2011
Cinema Florin Piersic, Centrul Cultural Francez

Categorii: Spectacole si Filme

Ziua HBO aduce în atenţia publicului două producţii originale HBO Films: Doctorul Moarte/ You Don't Know Jack (r. Barry Levinson) şi O relaţie specială/ The Special Relationship (r. Richard Loncraine).

Doctorul Moarte este un film biografic despre Jack Kevorkian (Al Pacino), doctorul care a uimit lumea atacând frontal dezbaterea viaţă-moarte cu a sa „maşină a milei”. El începe o cruciadă pentru a oferi ceea ce consideră o opţiune umană şi demnă pentru bolnavii în fază terminală - sinuciderea asistată. Kevorkian începe să-şi ofere serviciile de "consiliere întru moarte" unei clientele recunoscătoare şi tot mai numeroase, ceea ce atrage atenţia procurorului local. Provocator, încăpăţânat şi complex, Jack ajunge să rişte tot din dorinţa de a schimba legile în vigoare şi de a pune sub semnul întrebării atitudinea societăţii cu privire la dreptul de a muri.

Un alt film care nu trebuie ratat în cadrul Zilei dedicate producţiilor HBO este şi O relaţie specială. În 1992, Tony Blair, liderul Partidului Laburist, merge în SUA şi este impresionat de viziunea politică a preşedintelui Bill Clinton, pe care o foloseşte să-şi restructureze partidul. Doi ani mai târziu îl vede din nou pe Clinton, iar acesta îi prevede că va ajunge premier. Astfel începe aşa-zisa "relaţie specială" între cei doi, care va da semne de deteriorare câţiva ani mai târziu. Distribuţia filmului este alcătuită din nume grele ale cinematografiei internaţionale precum Dennis Quaid, Michael Sheen sau Adam Godley.
Intrarea la cele două producţii HBO este gratuită, dar este necesară colectarea unui bilet cu valoare zero de la orice casierie TIFF.

Pe lângă cele două proiecţii de senzaţie, HBO a pregătit clujenilor şi o surpriză: documentarul Lumea vazută de Ion B în regia lui Alexander Nanau va fi lansat pe DVD la TIFF Meeting Point, de la ora 16.30. Filmul, o producţie HBO România şi Alexander Nanau Productions, urmăreşte timp de un an, viaţa lui Ion Bârlădeanu, un anonim om al străzii, devenit un important şi căutat artist contemporan. Documentarul a fost difuzat în premieră de HBO pe 17 decembrie 2009, a fost
declarat câştigătorul categoriei Arts Programming în cadrul celei de-a 38-a ediţii a Premiilor Emmy International, a primit Premiul Gopo 2010 pentru Cel mai bun documentar şi a fost selecţionat, până în prezent, la peste 30 de festivaluri unde a câştigat numeroase premii. DVD-ul, care conţine documentarul, trailere şi o galerie foto, va fi distribuit prin Independenţa Film şi va putea fi găsit în toate librăriile Cărtureşti, Humanitas şi prin intermediul site-ului www.mediacentrix.ro.

Mai multe detalii: http://www.tiff.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 570
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4698 zile, 09 Iun. 2011

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .