poze concerte senzationale la tiff 2011
poze concerte senzationale la tiff 2011 poze concerte senzationale la tiff 2011 poze concerte senzationale la tiff 2011

Concerte senzaţionale la TIFF 2011

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 4 Iunie 2011 19:00 - Sâmbătă 11 Iunie 2011
Meeting Point TIFF – Curtea interioară a Muzeului de Artă şi Boiler Club - Fabrica de Pensule

Categorii: Spectacole si Filme

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania a pregătit publicului festivalier, pe lângă un program intens de proiecţii de film, şi un program variat de concerte, de la muzică clasică de cea mai bună calitate, la stiluri precum rock alternativ, indie, blues, punk, ska, electro şi altele.

Festivalul de muzică AlternaTIFF ajunge, în acest an, la cea de-a doua ediţie. În perioada 8 - 11 iunie, AlternaTIFF oferă o gamă largă de trupe de muzică alternativă. Scenele festivalului vor fi la. 12 trupe străine şi româneşti şi 5 DJ vor anima nopţile TIFF-ului. Printre artiştii care vor performa în cadrul AlternaTIFF 2011 se află: Anima Sound System (Ungaria), Nedry (Marea Britanie), AIRtist (Ungaria, Austria), Snails (Moldova), Omul cu Şobolani, Luna Amară, Discoballs, Electric Brother, Electric Fence, Robin and the Backstabbers, Jedam, Lights out!, Gojira, Dubase, K-LU, The Filters din România.

Concertul-eveniment din cadrul AlternaTIFF-ului din acest an va fi susţinut de Gandu Circus, în data de 10 iunie, la ora 22.30 în Boiler Club. Spectatorii filmului-şoc al TIFF 2011, producţia indiană Gandu – filme prezentat în cadrul secţiunii Tinereţe irosită, vor avea şansa să asculte live soundtrack-ul peliculei, semnat de Five Little Indians în colaborare cu Gandu the Rapper. Amestecul agresiv de sex, droguri, rap bengalez, ska-punk, sau hardcore rupe toate convențiile indiene despre film și muzică. Neel, chitaristul FLI și Gandu the Rapper vor oferi publicului o adevărată doză de adrenalină în Boiler Club.

Pe scena de la TIFF Meeting Point, în data de 10 iunie, la ora 21.00, Electric Brother îşi va lansa cel de-ai doilea album solo – Pe Pamânt. Electric Brother este un personaj omniprezent pe scena electronică începând din 1999: este producător de muzică, a colaborat cu Matze și DJ Vasile creând proiectul NSK, piesele primului său album au apărut pe compilații precum: Paris Lounge vol. 3, Panorama sau Ibiza Fever, face parte din trupa Aievea, împreună cu Vlaicu Golcea a compus soundtrack-ul filmului Furia (r. Radu Munteanu), în prezent realizează emisiunea Retroelectro la Radio Guerrilla.

AlternaTIFF pregăteşte publicului două concerte de neratat susţinute de Anima Sound System din Ungaria şi de trupa britanică Nedry. Anima Sound System se află printre primele trupe de electro apărute în Estul Europei. De la debutul din 1994, trupa a trecut prin multe metamorfoze: de la schimbări de componență până la schimbarea abordării muzicale: acid-jazz, trip-hop, drum’n bass sau etnodisco. În 2010 trupa a lansat un nou album inspirat din electro-dance-ul european al anilor ’80.
Nedry sunt o trupă britanică formată în 2008. Sound-ul abordat de ei poate fi cu greu caracterizat, trupa urmărind un drum transgresiv în muzica electro. Trecerea nonșalantă prin dub-step, post-rock, noise, dublată la modul cel mai experimental de vocea solistei, Ayu, face din concertul Nedry, must see-ul acestei ediții alternaTIFF.

La ediţia aniversară a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Festivalul SoNoRo din Bucureşti, unul dintre cele mai originale proiecte de muzică clasică din Centrul şi Estul Europei, aduce la TIFF un concert cu totul special: Songs and Dances of Life, programat sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:00, la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca, locul în care Franz Liszt concerta în oraş în 1846.

Un proiect muzical inspirat chiar de rădăcinile zonei multiculturale a Transilvaniei, spaţiu de convieţuire pentru români, maghiari, germani, slovaci şi ucrainieni, Songs and Dances of Life este, după cum declară chiar muzicienii, „o îmbinare a cântecelor de recoltă şi dansurilor de cătănie cu colinde şi cântece religioase, a baladelor cu cântecele de dor”, care cuprinde şi rarităţi, cum ar fi piese de Franz Liszt, o melodie slovacă, un dans ruten ameţitor sau fragila melodie ungară a lui Franz Schubert.
Gândit şi creat ca o celebrare a identităţii culturale transilvănene, dedicate publicului clujean, spectacolul Songs and Dances of Life prezintă într-o lumină cu totul nouă creaţii ale unor personalităţi muzicale extrem de legate de istoria şi tradiţia Clujului, construind, astfel, un dialog muzical atemporal între curente, naţionalităţi şi stiluri.

În completarea proiecţiei filmului Balkan's Digest (regia Ionuţ Piţurescu), un concert fusion inedit şi intens „deschide” din punct de vedere muzical Ziua Diversităţii la TIFF: duminică, 5 iunie, de la ora 19:30, pe scena de la TIFF Meeting Point (curtea Muzeului Naţional de Artă), grupurile Biokolective Swing (România) şi Via Balkanica (Macedonia, România) promit un spectacol de mişcare şi sunet memorabil. Dacă Românii de la Biokolective Swing se remarcă printr-un repertoriu arhaic, bazat pe muzică realizată din folosirea unor instrumente extrem de rare astăzi, precum cobza, cavalele, gorduna, tilinca sau braciul, macedonenii de la Via Balkanica au un sound tipic spaţiului sud-est european, recuperând melodii aromâneşti interpretate cu accente de virtuozitate, la lăută arabă, clarinet, ney şi percuţii. Intrarea la concertul susţinut de cele două formaţii balcanice este liberă.

Primul weekend al ediţiei TIFF cu numărul 10 culminează cu un concert de zile mari, duminică, 5 iunie, ora 23.00, la Euphoria Music Hall, în cadrul Zilei Diversităţii : cunoscuta formaţie din Turcia Baba Zula concertează la Cluj-Napoca alături de una dintre cele mai cunoscute trupe din Transilvania – Nightlosers.
Show-urile Baba Zula, susţinute pe sute de scene din întreaga lume oferă o experienţă audiovizuală completă, prestaţiile lor susţinute în costumaţii extravagante fiind însoţite de dansuri din buric, teatru, poezie şi VJ-ing live. Sound-ul lor Dub Oriental este rezultatul unui amestec de instrumente tradiţionale cu muzică electro sau reggae. În ciuda unei aparenţe cu totul exotice, muzica celor de la Baba Zula îşi are rădăcinile atât în tradiţia orientală, cât şi în semnificaţia şi sonoritatea rock'n'roll-ului din anii '60. Pentru stilul lor extrem de bine definit, au fost incluşi în documentarul Dincolo de Pod (2005), semnat de Fatih Akin, o radiografie a celor mai importante curente ale muzicii turceşti contemporane.

Formaţia de blues transilvănean Nightlosers combină temele şi sunetele muzicii tradiţionale ardeleneşti cu cele ale muzicii americane. Trei albume de studio, dar şi sute de concerte susţinute în ţară şi peste hotare au adus consacrarea uneia dintre cele mai originale formaţii româneşti a ultimelor două decenii, ale cărei partituri includ vioara, chitara electrică, bateria, dar şi muzicuţa sau placa de spălat rufe.

A doua ediţie a AlternaTIFF este organizată de Indiescouts, TIFF şi Boiler Club şi este prezentată de Burn Studios.

Sponsori AlternaTIFF: Gameloft, Best Western Hotel, Becherovka
Parteneri media AlternaTIFF: Zile şi Nopti, Radio Guerrilla
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de: Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc- APFR

Cu sprijinul: Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Media al Uniunii Europene, Institutului Cultural Român
Co-producător: TVR 1
Prezentat de: Ursus
Partener festival: Vodafone România
Sponsori: TNT, MasterCard, L'Oreal, JTI, Banca Transilvania, TenarisSilcotub, HBO România, Aqua Carpatica
Make-up artist oficial: L'Oreal
Maşina oficială: Mercedes-Benz
Partener tehnic: BenQ
Partener: Transilvania Film
Partener tehnic: BenQ
Parteneri media: Europa Fm, Cocor Media Channel, Adevărul, Adevărul de seară, Dilema veche, Forbes, OK!, Zile şi Nopţi, Elle, Viva, Decât o revistă, Tataia, VICE, Academia Caţavencu, Oops Media, Elevate, Zoom Media
Parteneri online: Cinemagia.ro, Realitatea.net, Hotnews, Voxpublica.ro, Pandoras.ro, Liternet.ro, Feeder.ro, Port.ro, Art Act Magazine, Hipmag, Filmreporter.ro
Parteneri media locali: TVR Cluj, Realitatea TV Cluj, monitorulcj.ro, Ziua de Cluj, Făclia de Cluj, Radio Cluj, Radio Paprika, infoLOCAL.

Mai multe detalii: http://www.tiff.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1045
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4774 zile, 23 Mai. 2011

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 831

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .