Premieră pe piața editorială românească: Eticheta în dansul social
Cluj , Cluj-Napoca.
Vineri 23 Martie 2012 21:00 - Duminică 25 Martie 2012
Septimiu Albini Nr. 10 - Hotel Topaz
Categorii: Spectacole si Filme , Petreceri , Expozitii si Lansari de carte
Numar min/max participanti: 100/300
In perioada 23 -24 aprilie, în cadrul evenimentului La Epoca de la Cluj, Casa Editorială Ponte lansează volumul „Eticheta în dansul social”, scris de Felix Crainicu. Apariția reprezintă o premieră în România, fiind prima carte dedicată exclusiv universului fascinant al dansului social.
Dansul este libertate, o libertate care însă nu trebuie să afecteze pe nimeni. Nu există spațiu de dans fără de propriile legende vii, fără dansatori care respectă, sau nu, regulile bunului-simț. Dincolo de rânduieli, tradiții și zei locali, dansul social există ca să putem trăi mai frumos. De aceea, “Eticheta în dansul social” vorbește despre reguli nescrise, bun-simț și opțiuni, despre un limbaj aparte, în permanentă reinventare, adresându- se atât începătorilor cât și celor experimentați.
“In dansul social vin mulți și rămâni puțini iar una dintre cauze este lipsa educației. Dansul social este un cod pe care această carte își propune să îl descifreze și să îl prezinte într-un limbaj comun, pe înțelesul tuturor. De asemenea, vorbim despre bun simț. Căci dansul social presupune atingerea dintre bărbat și femeie. Iar fără bun simț, se pot încălca granițe. Puțini sunt cei care știu să facă sau să refuze o invitație la dans. La fel de puțini sunt cei care știu cum să se îmbrace astfel încât să se simtă
bine atunci când dansează. Cartea mai vorbește despre acrobatică și euforie, despre gelozia și bârfa de pe marginea ringului de dans și răspunde la o serie de întrebări frecvente precum cum procedez atunci când cineva mă lovește în
timpul dansului sau partenerul nu este pe ritm”, povestește Felix Crainicu, autorul cărții.
Dansul social include o multitudine de stiluri. Salsa este cel mai popular dans din America Latină. Începând cu decadele şapte-opt din secolul trecut a cunoscut o dezvoltare care a crescut exponenţial de la un an la altul, azi existând sute de mii de salseros în toate colţurile lumii. Merengue este dansul popular oficial al Republicii Dominicane. Dinamic şi vesel, se dansează în general apropiat. Bachata provine tot din Republica Dominicană. Muzica este romantică şi melodioasă, dansul este senzual şi intim. Cha-cha-cha, originar din Cuba, este un dans fascinant, plin de energie şi senzualitate. Zouk , specific pentru Guadelupa şi Martinica, este foarte simplu (partenerii îşi schimbă greutatea de pe un picior pe altul), dar debordează de senzualitate şi erotism. Nu în ultimul rând, tangoul argentian, dans ce îşi are originile în suburbiile oraşului Buenos Aires, secolul XIX şi se bazează foarte mult pe improvizaţie. Totul pleacă de la o simplă deplasare pe muzică. Ceea ce intervine peste, ţine de artă, dibăcie şi sentimente. Despre toate acestea se vorbește, pe larg, în “Eticheta în dansul social”.
Cartea explică și înțelesul unor termeni specifici precum spaţiul de dans (ansamblu complex, dat de suma multor parametri – locul propriu-zis, podeaua de dans, partenera(ul) din acel moment, oamenii care dansează lângă tine, lumina ambientală, ospătarii sau privitorii, stâlpii de susţinere a tavanului, felul în care eşti îmbracat, umiditatea din atmosferă) sau distanța (distanţa la care se află cei doi parteneri unul faţă de celălalt în timpul unui dans, o variabilă care ţine doar de dorinţa şi intenţiile lor).
“Eticheta în dansul social” este structurată în trei capitole: unul dedicat dansului, altul ringului de dans și unul dansatorului. Această carte, mică, la propriu, editată într un format prietenos, face parte din seria Cea mai mică enciclopedie.
Din aceeași serie, concomitent cu “Eticheta în dansul social”, Casa Editorială Ponte lansează și “Eticheta la masă”, scrisă de Dorothea Johnson, fondatoarea Şcolii de protocol de la Washington. Până la sfârșitul lunii aprilie, Casa Editorială Ponte va scoate pe piață încă 10 titluri printre care “Tot ceea ce ați dorit să știți despre regi” de Alexander Von Schonburg (în colecția Noblesse), “Cum să fii o Hepburn într-o lume Hilton” de Jordan Christy, “Coco Chanel.Un mit” de Karen Karbo, “Mă exasperați!” scrisă de celebrul Jeremy Clarkson (toate în colecția Savoir Vivre). Iubitorii salsei vor avea parte de un volum care le este dedicat în exclusivitate, “Vorbim…salsa!”, scris de Felix Crainicu împreună cu Suzana Deak și Valentin Matache.
Despre:
Casa editorială Ponte: Inființată în anul 2011, reprezintă un concept inovator pe piaţa de carte din România care îşi propune să atingă şi să menţină standarde ridicate de publicare, din punct de vedere al conţinutului şi al ţinutei grafice, prin cele șase colecții: Savoir Vivre, Noblesse, Tezaur Istorie și Politică, Persona, Cadril, Think și Sancta. Volumele elegante se adresează unui public-ţintă iubitor de carte rafinată, cu aspiraţii către o nouă abordare a lecturii şi un nou stil de viaţă, dornic de permanentă inovaţie şi de modelare a bunului-gust cu volume inteligent selectate, a căror manieră desăvârşeşte conţinutul.
Felix Crainicu: este regizor, scriitor și realizator radio. Alături de Suzana Deak, este membru fondator al Oportunidad Escuela de Salsa. Fascinat de dansul social, a călătorit prin toată lumea pentru pasiunea sa.
Contact: Andrea Billig / 0722 568 356 / andreea@firstclasscom.ro
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/162481737204575/
Eveniment postat de organizator
Oferta Revelion 2025 Cluj Napoca
Cluj, Cluj-Napoca. 31 Dec 2024 - 1 Ian 2025- Comentarii dupa (0)
- Poze & Video(0)
- Comentarii inainte (0)
- Participanti (0)
-
Ai ceva de zis?.Da-ti cu parerea