poze libertate in citate

Libertate în citate

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 22 Octombrie 2024 18:00 - Marţi 22 Octombrie 2024
Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Categorii: Muzica si Concerte

Proiectul „Libertate în citate: vocal-instrumental-tridimensional” aduce în prim-plan muzica tradițională românească prin reinterpretări inovatoare și perspective istorice unice și își propune să ofere publicului o perspectivă prismatică și captivantă asupra transpunerii muzicii tradiționale românești, pornind de la culegerile realizate de renumiți etnomuzicologi precum Béla Bartók și ajungând la prelucrări și lucrări contemporane. Proiectul reunește creații semnate de compozitori români din secolele XIX, XX și XXI și pune în lumină atât lucrări tradiționale, cât și compoziții inovatoare.

Ansamblul de muzică contemporană Couleurs, alături de grupul vocal Synavlia și soliști invitați specializați în cântul tradițional românesc.

Conducerea muzicală:
Alexandru Ștefan Murariu
Roxana Chicidea

În program lucrări și aranjamente muzicale de: Béla Bartók, Sigismund Toduță, Șerban Marcu, Roxana Chicidea, Andrei Petrache, Alexandru Murariu și Áron Török-Gyurkó.

Înainte de fiecare concert vă invităm să urmăriți pe ecranele amplasate în foaierele sălilor de concerte două interviuri extraordinare realizate de către Cristina Eleonora Pascu, în compania compozitorilor Dan Dediu și Adrian Pop, cu trimitere la utilizarea citatului în muzică și creația în perioada cenzurii comuniste. Aceste interviuri documentează influențele culturale și provocările întâmpinate de acești compozitori într-un context istoric aparte.
Fiecare concert va include o sesiune introductivă de preview talks susținută de compozitorul Alexandru Murariu și muzicologii Cristina Pascu, Andra Pătraș și Ciprian Mizgan Danciu, care vor oferi publicului o înțelegere aprofundată a conceptelor și a istoriei muzicale prezentate în cadrul concertelor.
„Libertate în citate: vocal-instrumental-tridimensional” este un proiect dedicat atât iubitorilor de muzică tradițională românească, cât și celor interesați de muzica contemporană, oferind o călătorie fascinantă de la tradiție la modernitate, într-o explorare complexă a creativității și a patrimoniului muzical românesc.

Proiectul este organizat de Asociația Culturală Sound Borders, cofinanțat de AFCN și realizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica George Enescu și Filarmonica de Stat Transilvania.

Bilete disponibile pe entertix.ro

Mai multe detalii: https://filarmonicatransilvania.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 6
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat azi, 20 Oct. 2024

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 851

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
night spot

Night Spot

Cluj, Cluj-Napoca. 22 Oct 2024 - 22 Oct 2024
panoramic componistic clujean ii

Panoramic componistic clujean II

Cluj, Cluj-Napoca. 23 Oct 2024 - 23 Oct 2024
concertul de inchidere a toamnei muzicale clujene edi ia a 57 a

Concertul de închidere a Toamnei Muzicale Clujene – ediția a 57-a

Cluj, Cluj-Napoca. 24 Oct 2024 - 24 Oct 2024
    Nu sunt comentarii adaugate la evenimentul: Libertate în citate

    .