poze lansare de album wild at heart

Lansare de album Wild at Heart

Cluj , Cluj-Napoca. Duminică 7 Mai 2017 21:00
Atelier Cafe, Str. Memorandumului Nr. 9

Categorii: Muzica si Concerte

Albumul “Wild at Heart” al cântăreţei Ruxandra Zamfir a fost înregistrat live în concert, cele două sesiuni de înregistrare având loc în celebrul club bucureştean Green Hours jazz-café, la sfârşitul anului trecut. El marchează un moment special în colaborarea dintre Ruxandra Zamfir şi muzicienii Mihai Iordache (saxofon), Sorin Romanescu (chitară) si Dan Mitrofan (chitară) - dar n-ar trebui uitat nici timişoreanul Uțu Pascu, muzician şi el, omul care s-a aflat “în spatele butoanelor”.

De ce “Wild at Heart”? În primul rând, din nevoia de a exprima deschis, fără complexe, tumultul reprimat al sentimentelor. Şi ce prilej mai bun decât acela oferit de muzica de inspiraţie nord-americană - de la jazz până la rhythm and blues şi soul? Iată de ce pe disc pot fi regăsite atât piese compuse de George Gershwin sau Sonny Burke, cât si cântece scrise de Hank Williams, Tom Waits sau Paul McCartney. În al doilea rând, pentru că numele albumului a fost ales cu gândul la versurile poemului “A prayer for the wild at heart kept in cages” (Tennesee Williams, “Stairs to the Roof”, 1949), o posibilă sursă de inspiraţie şi pentru regizorul american David Lynch, cu al său “Wild at Heart”.

Destinul profesional şi artistic al Ruxandrei Zamfir a suferit o turnura dramatică la vârsta de 30 de ani. Absolventă a Facultății de Jurnalism şi Comunicare, ea a renunţat la o carieră în domeniu pentru a-şi împlini nevoia de cântec. De aici până la absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti si obţinerea titlului de doctor in muzică nu au mai fost decât câţiva pasi. “Galoanele” universitare nu cântăresc, desigur, cu nimic mai mult decât colaborările artistice în domeniul jazz, cântăreaţa iniţiind şi participând la diverse proiecte muzicale care i-au inclus pe pianiştii Mircea Tiberian şi Lucian Ban, pe chitaristul Sorin Romanescu şi pe saxofonistul Mihai Iordache. De altfel, chitaristul Sorin Romanescu se dovedeşte a fi o prezenţa constantă în producţiile discografice ale Ruxandrei Zamfir, el colaborând, alături de pianistul Mircea Tiberian, şi la realizarea discului “Being Green” (Green Records, 2009).

“Wild at Heart” a apărut la casa de discuri Fiver House Records, a saxofonistului Mihai Iordache. Este cel mai recent dintr-o lungă serie de albume de jazz românesc printre care se regăsesc producţii recente ale unor muzicieni şi grupuri ca Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu, Luiza Zan, Sebastian Spanache Trio, Suzana Laşcu, Ana-Cristina Leonte, Paolo Profeti, Bucharest Jazz Orchestra, Alexandru Anastasiu şi ultimele trei albume semnate Iordache.

WILD AT HEART
jazz, soul, România

Ruxandra Zamfir | voce
Mihai Iordache | saxofon, percuție
Sorin Romanescu | chitară

Info & rezervări: 0264.450.655

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 486
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Cluj-Napoca
lavi

Adaugat in urma cu 2555 zile, 05 Mai. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .