poze concert raku in boiler club

Concert Raku in Boiler Club

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 20 Mai 2011 22:00
Boiler Club

Categorii: Muzica si Concerte

Lansare album "Emite Semnale"

Raku lanseaza al treilea album din cariera sa, album pe numele sau "Emite semnale". Prima lui caseta audio a fost albumul Dangerous al lui Michael Jackson, primit cadou. Nu a ascultat dintotdeauna exclusiv hip-hop, copil fiind era fascinat de sunetul tambalului si acordeonului, din muzica bulgareasca si sarbeasca, si din bucatile lautaresti vechi. Inainte de revolutie asculta cu placere muzica genericelor de la TVR de genul celui ce.

Dupa 1989 asculta din diverse genuri formatii ca: Tehnotronic, Snap, Kriss Kross, Doctor Alban, Inner Circle, 2un Limitted, Boys II Men, Ace of Base, Metallica, Enigma, Quin, UB40 etc. A inceput sa asculte Hip hop in 1993. Primele albume serioase pe care le-a avut: "36 chambers - Enter the Wu Tang" - Wu Tang Clan, "Hold it down" - Das Efx, "Death certificate" - Ice Cube, "Music in our message" - Public Enemy. In aceasta perioada citeste prima revista romaneasca ce prezenta Hip Hop-ul autohton si strain, revista realizata de Adi Niculescu si denumita "Mix" la prima editie si "Remix" incepand cu a doua. Pe parcurs a inceput sa adopte Naughty by Nature, Cypress Hill, Onix, Out Kast si NTM. A inceput sa se antreneze pentru a performa ca MC de prin 1994. Prima aparitie LIVE a lui Raku avea loc prin 1995 in cartierul Berceni la o actiune de propaganda politica a cenaclului "Totusi iubirea". De-a lungul vremii a concertat in Constanta, Medgidia, Galati, Focsani, Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Ramnicu Valcea, Giurgiu, Zimnicea, Motru, Drobeta Turnu Severin, Timisoara, Periam, Arad, Rosia Montana, Satu Mare, Baia Mare, Bistrita, Alba Iulia, Sibiu, Fagaras, Brasov, Bacau, Suceava, Radauti si bineinteles in capitala. Prima aparitie discografica a avut loc in anul 1997 pe piesa "Mai multi bani mai multe probleme" inclusa in compilatia Marpha Hip hop 2. Prima formatie in care a activat si a inceput sa se gandesca serios la muzica s-a numit Utopik (in componenta Raku si Drops), trupa ce se bucura de sprijinul Morometzii-lor. Raku si Drops au devenit membrii Morometzii odata cu plecarea lui Baxter din aceasta formula, la putin timp dupa lansarea primului album al trupei, intitulat "Ganditorul 8294" (1997-1998). La finele anului 1998 in componenta Sapro, Freaka da Disk, Drops si Raku, formatia Morometzii lansa albumul "Luminile s-au stins". A urmat albumul "Sud Still" in 1999, iar in anul 2000, dupa transferul lui Freakadadisk la Parazitii, Morometzii (in formula Sapro, Drops si Raku) lansa albumul "K.O.respunzator". In anul urmator Drops si Raku erau eliminati din trupa de catre Sapro . Din 2001 Raku lucreaza alaturi de Dru Klein la albumul "In mediu vitreg" pe care il lanseaza cu ajutorul Facem Records in vara anului 2002, realizand impreuna cu trupa CTC, Christu si Subsemnatu prima lansare independenta din Hip hop-ul autohton. Astfel are loc lansarea simultana a albumului solo Raku - "In mediu vitreg" si E.P.-ului CTC si Cedry2k - "Secretul din atom". In perioada 2001 - 2002 Raku este invitat pe albumul Parazitii - "Categoria grea" pe piesa "Sub influenta 2".

Urmeaza in 2003, aparitia pe compilatia Sabotaj cu piesa "Vremuri mai bune" semnata Raku, Praetor, Christu. Tot in 2003 Raku este invitat de Cheloo pe albumul sau solo - "Sindromul Tourette" pe piesa "Propaganda iresponsabila" alaturi de Dj Dox si pe albumul "Drumul catre rastafari" semnat Pacha Man, pe piesa "Valori sociale" alaturi de Ombladon. In 2004 apare videoclipul piesei "Egali din nastere" - Ombladon feat. Raku, single pe abumul "Condoleante" al lui Ombladon.

Succesul cu aceasta piesa, sustine Raku, este meritul lui Ombladon, echipei Rebel, echipei Roton, echipei Andreei Paduraru care a realizat videoclipul piesei si nu in ultimul rand celor ce au ascultat, inteles si apreciat piesa, carora le multumeste pentru sprijin. In aceasta perioada Raku semneaza doua piese pe "Proiectul Verde" colaborand cu trupele de la Urban Records. "Proiectul verde" consemneaza prima aparitie discografica a formatiei ZALE ( Raku, Yolo, Christu) cu piesa "Cand cauti parai".

Mai multe detalii: http://cluj.24fun.ro/evenimente/raku_lansare_album_emite_semnale-20260.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2237
monica

Adaugat in urma cu 4710 zile, 06 Mai. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .