poze concert klezmer la cluj cu formatia mazel tov
poze concert klezmer la cluj cu formatia mazel tov

Concert klezmer la Cluj cu formatia MAZEL TOV

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 26 Mai 2015 19:00 - Marţi 26 Mai 2015
Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 200/400

Vă place muzica klezmer? Vă așteptăm să petrecem împreună o seară evreiască!

Formaţia klezmer "MAZEL TOV” vă invită marţi, 26 mai 2015, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, la concertul intitulat "Zingt af yidiş" (“Cântăm în idiș”). Trupa are deja 13 ani, în consecinţă ne-am bucura să vă avem alături și să mediatizați acest eveniment.
Formaţia klezmer “Mazel Tov” a luat ființă în anul 2002, sub egida Comunității Evreilor din Cluj, la inițiativa și conducerea profesorului Vasile Socea. Din repertoriul trupei fac parte muzica sefardă cu cântece ladino, muzica israelianăcu cântece în ebraică, dar muzica pe care formaţia o promovează cu precădere este cea instrumentală klezmer şi cântecele idiş. Această muzică este născută cu secole în urmă în târgurile evreieşti din spaţiul Europei Centrale, de Est şi Sud-est, prin împletirea cântecelor sinagogale evreieşti cu folclorul popoarelor din ţările zonei amintite.
Formația „Mazel Tov” este nelipsită de la festivalurile interetnice din țară: Festivalul Proetnica din Sighișoara, “Săptămâna Toleranței” din Tg. Mureș, „Summit-ul minorităților” de la Rădăuți, Festivalul Multiculturalității din Sebeș, „Serbările Transilvane” de la Cluj etc. Totodată, „Mazel Tov” ia parte la evenimente locale cu mare priză la public, cum ar fi Zilele Clujului. De asemenea, în 2008 trupa „Mazel Tov” a participat la Festivalul Internaţional Klezmerfest de la Odessa (Ucraina), alături de alte 14 formații din 7 țări, iar în 2010 şi 2011 la „Yiddisher velt” - festivaluri klezmer internaţionale la Bucureşti.
„Mazel Tov” vă aşteaptă marţi, 26 mai, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, la concertul conceput ca o scurtă retrospectivă a celor 13 ani, dar îmbogăţit cu noutăţi în ceea ce priveşte programul care cuprinde şi momente coregrafice asigurate de elevi ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, îndrumaţi de prof. Luminiţa Toader. Intrarea este liberă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 745

Eveniment postat de organizator

andreea leonid

Adaugat in urma cu 2753 zile, 24 Mai. 2015

Adaugat de Andreea14062

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert extraordinar original enigma voices

Concert extraordinar ORIGINAL ENIGMA VOICES

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 17 Iunie 2023
crazy for you editia iii a

Crazy for you - editia III-a

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 17 Decembrie 2022
  • Ai ceva de zis?

    .