poze concert bucium lansarea albumului zimbrul alb
poze concert bucium lansarea albumului zimbrul alb poze concert bucium lansarea albumului zimbrul alb poze concert bucium lansarea albumului zimbrul alb

Concert Bucium - Lansarea albumului Zimbrul Alb

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 11 Martie 2023 20:00 - Sâmbătă 11 Martie 2023
Hardward Pub, Str. Republicii Nr.110

Categorii: Muzica si Concerte

Concert Bucium - Lansarea albumului Zimbrul Alb

Trupa bucureşteană Bucium revine, alături de Ligia Hojda, în Cluj, sâmbătă, 11 martie, în club Hardward Pub, pentru lansarea celui mai recent album al trupei, Zimbrul Alb. Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.
Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.
Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.
Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.
Albumul Zimbrul Alb a primit recenzii extrem de favorabile în presa internațională, aceasta atrăgând vânzări ale albumului în întreaga lume.

„Într-un fel, albumul trupei bucureștene este despre world music, unde rock-ul progresiv se combină cu metalul, nuanțat cu folk și la final adaugă peste tot o glazură simfonică. Dacă această muzicalitate, alături de ambalajul albumului, nu depășește noi granițe, nu știm ce altceva ar face-o.” IMPE.FI

„Sunt multe schimbări în cântece, poți să treci de la visător la fioros într-un singur cântec și trupa reușește acest lucru cu mare măiestrie. Pot cu ușurință să interpreteze un cântec, sau o compoziție, ar fi un cuvânt mai potrivit, de exemplu Greuceanu, la zece minute și jumătate, fără să te plictisească o secundă”. FOLK-METAL.NL

„Folk-rock-ul se întâlnește cu greutatea metalului, cu elemente progresive plăcute, neobtruzive și cu post-rock-ul. Viorile dau muzicii ceva nepământesc și diafan. Cântecele sunt câteodată reținute, câteodată explozive. Câteodată epice, câteodată luminoase și aerisite. Această mixtură face Zimbrul Alb extrem de variat și de versatil și te invită să-l asculți din nou și din nou.” STORMBRINGER.AT

În deschidere vor cânta clujenii de la Creepy Willie, o trupă de metal progresiv, care a lansat în 2022 albumul de debut.
„The Creepy Willie Show” este un album-concept, cu o tematică constituită în jurul unui circ macabru. Fiecare piesă de pe album reprezintă un exponat, o demonstrație diferită, din cadrul circului. Piesele sunt legate între ele de prezentările personajului Creepy Willie, care îi pregătește și avertizează pe spectatori cu privire la demonstrația ce urmează să aibă loc. Printre exponatele circului se numără Zomberman (un zombie cu un dans macabru), La Llorona (spiritului Lloronei, apariție inspirată din folclorul mexican), Cannibal Babies (monștrii cu înfățișare de bebeluși) și alte creaturi și demonstrații morbide.
Parcurs integral, albumul este o creație muzicală amplă, cu puternic caracter teatral combinând genuri ce variază de la blues și rock ’n roll până la stoner, djent și death metal – incluzând până și un mic cântec de leagăn.

Mai multe detalii: https://m.iabilet.ro/bilete-cluj-napoca-concert-bucium-lansarea-albumului-zimbrul-alb-82613/

Pret bilet: 45 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 345

Eveniment postat de organizator

audiosama records

Adaugat in urma cu 414 zile, 02 Mar. 2023

Adaugat de bucium

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .